Στην τελικη ευθεια οι δανειστικες βιβλιοθηκες για ασθενεις και συνοδους στο ΠΓΝΑ

Σε λίγες μέρες θα τοποθετηθούν στις κλινικές

Σύμφωνα με τη gnomionline.gr, μετά από πολλές δυσκολίες, ο Σύλλογος Φίλων του ΠΓΝΑ «Ηρόδικος ο Σηλύμβριος» κατάφερε να βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησης της σπουδαίας δράσης «Χάρισε κι εσύ ένα βιβλίο», που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στόχος της προσπάθειας είναι η δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου, με τη βοήθεια των μελών του, αλλά κυρίως με τη συνεισφορά εθελοντών και χορηγών. Όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου, είναι συγκινητική η αγάπη με την οποία ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή. Δεκάδες πολίτες, όπως αναφέρουν, καθημερινά έφερναν και συνεχίζουν να φέρνουν βιβλία για την ενίσχυση της δράσης, ενώ ξεχωριστή ήταν η προσφορά παιδικών βιβλίων από μαθητές σχολείων της περιοχής μας.

Ελπίδα όλων είναι τα βιβλία αυτά να προσφέρουν μια ανακούφιση και διέξοδο στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, αλλά και στους συνοδούς τους. Μάλιστα, υπάρχει πρόβλεψη για όσους ασθενείς και συνοδούς δεν προλάβουν να ολοκληρώσουν το κάθε βιβλίο, όσο διάστημα διαρκεί η νοσηλεία. Θα μπορούν να δανειστούν το συγκεκριμένο βιβλίο ή όποιο άλλο θέλουν και να το πάρουν σπίτι και να το επιστρέψουν αφού το διαβάσουν.

Τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες και σε ανάρτησή τους, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζεται ένα «βουνό» από βιβλία, αναφέρουν: «Μπήκαμε στην τελική ευθεία! Σε λίγες ημέρες τοποθετούνται οι βιβλιοθήκες στο Π.Γ.Ν.Α. Η δράση μας αυτή θα είναι συνεχής!!!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.