Στην τελικη ευθεια η αντιπλημμυρικη προστασια της Μονης Βαθυρρυακος

Έκπτωση 54,82% από τον ανάδοχο

Με έκπτωση 54,82% αναδείχθηκε ο ανάδοχος που θα πραγματοποιήσει τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής Βαθυρρύακος, με στόχο την προστασία της ομώνυμης Μονής Παναγίας Φανερωμένης, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Το έργο αφορά την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής της Μονής Βαθυρρύακος στην Αίγειρο Ν. Ροδόπης και περιλαμβάνει την τοποθέτηση χειροκίνητων θυροφραγμάτων σε υπάρχοντες κιβωτοειδείς οχετούς, την αντικατάσταση υπάρχοντος τεχνικού με νέο, τη διεύρυνση των υπαρχόντων ρεμάτων και τον καθαρισμό τους από βλάστηση.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πλημμύρες είναι ένα συχνό φαινόμενο στην περιοχή της Βαθυρρύακος, ενώ σε προηγούμενες πλημμύρες είχε πληγεί και η ίδια η μονή, της οποίας το ισόγειο πολλές φορές κατέληγε κάτω από την επιφάνεια του νερού.

 

Μέσω αυτού του έργου θα ενισχυθεί η προστασία της μονής αλλά και όλου του περιβάλλοντος χώρου, που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί δραματικά από τις άοκνες προσπάθειες των μοναχών που διαμένουν εκεί, των πιστών, της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής αλλά και των τοπικών αρχών.

 

Να υπενθυμίσουμε πως το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό 235.000 ευρώ, (189.516,13 ευρώ πλέον ΦΠΑ) και με την κατακύρωσή του με μέση έκπτωση 54,82% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης, δηλαδή 85,616,79 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α..

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.