Στην τελικη ευθεια για την υλοποιηση της Πολιτιστικης Διαδρομης Βυζαντινου Φρουριου Κομοτηνης

Θα προχωρήσουν με την κατεδάφιση τμήματος του παλιού 1ου Δημοτικού, τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της Πολιτιστικής Διαδρομής του Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής είναι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης, μετά την θετική εξέλιξη στο θέμα του παλιού 1ου Δημοτικού, που επιτρέπει τη κατεδάφιση του τμήματος που εφάπτεται στον πύργο του Κάστρου.

Αυτό τόνισε απαντώντας σε ερώτηση της κ. Ελένης Λαφτσή για το θέμα, σημειώνοντας πως περιμένουν σύντομα να εκδικαστούν και τα ασφαλιστικά μέτρα που σταμάτησαν τις εργασίες το καλοκαίρι.

Από τις δύο υποθέσεις, αυτή του Gecko φαίνεται να εξομαλύνεται, ενώ θα περιμένουν την έκβαση της άλλης υπόθεσης για την πλευρά της Λέσχης Κομοτηναίων.

Όπως τόνισε, θα προχωρήσουν όπως στον αρχικό σχεδιασμό, για να κατεδαφίσουν το κομμάτι του διδακτηρίου που ακουμπά στον πύργο. Οι εργασίες θα προχωρήσουν μέσα στο χειμώνα, και περιμένουν μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς η διαδρομή να είναι έτοιμη.

Να θυμίσουμε πως το Συμβούλιο, σε προηγούμενη συνεδρίασή του, είχε εγκρίνει τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, που δεν είχαν εκδοθεί μέχρι τώρα, και θα αρχίσουν οι διαδικασίες ώστε να κοινοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου στους επιχειρηματίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.