Στην τελικη ευθεια για την νεα γεφυρα Κομψατου

Παραλήφθηκε η τελική μελέτη από την Περιφέρεια, στόχος να προκηρυχθεί το έργο εντός του εξαμήνου

Προχωρά και η κατασκευή αναβαθμού που θα «προστατέψει» τη γέφυρα

Την τελική μελέτη για την κατασκευή της νέας Γέφυρας στον Κομψάτο, που θα ανακατασκευαστεί πλήρως, παρέλαβε επίσημα η οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ την Τετάρτη, ανάβοντας το πράσινο φως για την δημοπράτησή της.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, το μεγαλύτερο κομμάτι για την προκήρυξη του έργου έχει ολοκληρωθεί, και απομένουν ουσιαστικά τα περιβαλλοντικά ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν. Ελπίδα τους είναι, σημείωσε, να μπορέσουν να προχωρήσουν στην δημοπράτηση εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Ο κ. Τσαλικίδης τόνισε δε πως τη διαδικασία θα επιταχύνει σημαντικά το γεγονός ότι ήδη έχουν πάρει αρκετές αδειοδοτήσεις από εμπλεκόμενους φορείς. Σημαντικότερη θεωρεί αυτή του ΟΣΕ, λόγω της παρουσίας της σιδηροδρομικής γέφυρας κοντά στο χώρο που θα γίνουν οι εργασίες, η έλλειψη έγκρισης από τον οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προσκόμματα.

Ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να προχωρήσει η γέφυρα, σημειώνοντας πως υπήρξαν καθυστερήσεις που ήταν πέρα από τη δικαιοδοσία της περιφέρειας, όπως το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να «μπουν» στο χώρο κατά τη διάρκεια της έρευνας της εισαγγελίας, αλλά και η ακύρωση της πρώτης συμφωνίας με το ΤΕΕ για την εκπόνηση της μελέτης.

Τι προβλέπει η νέα γέφυρα

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παλιά γέφυρα θα καθαιρεθεί, και θα κατασκευαστεί νέα με τέσσερα ανοίγματα και πλάτος 15 μέτρων.

Επίσης προχωρά και η υδραυλική μελέτη της περιοχής και η δημιουργία αναβαθμού, για την  προστασία την νέας, ένα έργο προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί παράλληλα με την κατασκευή της νέας γέφυρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.