Στην πρωτη θεση του Περιφερειακου Διαγωνισμου Ρομποτικης «εκτοξευθηκαν» οι «Robo Galaxy» του 11ου Δημοτικου Κομοτηνης

Σύντομα στην Αθήνα για τον τελικό

Ένα όχημα εξερεύνησης κινείται πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη εξερευνώντας υδάτινο στοιχείο, ήτοι νερό. Σκοπός του είναι η εξόρυξή του και, στη συνέχεια, η μεταφόρτωσή του σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Θα επεξεργαστεί, ώστε να μετατραπεί σε πόσιμο νερό που θα χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια φυτών στο θερμοκήπιο με την μέθοδο της «υδροπονίας», που έχει χαμηλές απαιτήσεις σε νερό και δεν χρειάζεται χώμα!
 
Τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελούν σενάριο από το … μέλλον, είναι, όμως, το σενάριο που επέλεξαν οι «Robo Galaxy», μία ομάδα μαθητών από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, που «εκτοξεύθηκαν» στην πρώτη θέση του 4ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με θέμα «Εποικισμός στον Άρη».
 
Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές του ΣΤ1, Ιωάννα Γκουτή, Στάθη Εξάρχου, Μαρίλια Καΐκα, Στέλλα Παπάζογλου, Σοφοκλή Σιούλα και Αγνή Χατζηδημητρίου, με υπεύθυνους  τους κ.κ. Θεοδωρή Στανίτσα, δάσκαλο και Γιάννη Μιχαηλίδη, καθηγητή πληροφορικής και την συμμετοχή των καθηγητών εικαστικών, κ. Γιάννη Μπακιρτζίδη και θεατρικής αγωγής, κ. Γιώργου Λυμπέρη.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός προσελκύει περισσότερους από 3.000 μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και έχει διάρκεια πέντε μηνών. Για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.
 
Όπως φαίνεται από ανάρτηση του σχολείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γονείς και εκπαιδευτικοί δήλωσαν περήφανοι για την ομάδα του σχολείου τους, ενώ ευχαρίσθησαν τους χορηγούς τους ΕΛ. ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε. καθώς και έναν συμπολίτη μας που επιθυμεί να μείνει ανώνυμος για την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος.
 
Οι Περιφερειακοί διαγωνισμοί αποτελούν το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ενώ οι «Robo galaxy» θα πρέπει να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, μιας και έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριό τους για τον φετινό τελικό, ο οποίος αναμένεται να λάβει χώρα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου στις 4 Μαρτίου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.