Στην προωθηση της ισοτητας των φυλων και την καταπολεμηση της εμφυλης βιας επιμορφωθηκαν εκπαιδευτικοι της Θρακης

Εκπαιδευτικών εργαστήριο υλοποίησε το ICON Greece στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund

Εργαστήριο εκπαιδευτικών της Θράκης για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και παιδαγωγικές παρεμβάσεις στη σχολική τάξη υλοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022. Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ICON Greece (https://icongreece.gr/). Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow, www.activecitizensfund.gr

Ο φορέας υλοποίησης του έργου, I.CO.N Greece (Inclusion in Community) είναι ένας ελληνικός μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που ιδρύθηκε για να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα στον τομέα της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ήταν μεγάλο και φαίνεται ότι η ισότητα των φύλων είναι ένα θέμα που απασχολεί τις/τους εκπαιδευτικούς και οι διάφορες εκφάνσεις της βίας κατά των γυναικών είναι ένα πρόβλημα το οποίο συχνά καλούνται να διαχειριστούν στον χώρο του σχολείου.

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2022 υλοποιήθηκε αρχικά διήμερο εξ αποστάσεως σεμινάριο επιμόρφωσης 14 ωρών, 24 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί θα υλοποιήσουν με τους μαθητές τους δράσεις ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και τον Μάρτιο του 2023 θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση λήξης του προγράμματος.

Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση των μαθητών παρέχει μια ευκαιρία για ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς η ισότητα των φύλων είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών για βιώσιμη ανάπτυξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.