Στην Πορτογαλια βρεθηκαν εκπαιδευτικοι του 2ου Γυμνασιου Κομοτηνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ για διαπολιτισμικές ανταλλαγές

Στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας βρέθηκαν 2 εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής στα πλαίσια ατομικής κινητικότητας με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+. Το πρόγραμμα με τίτλο “Projektmanagement für interkulturelle Austauschprojekte in Europa“ είχε ως στόχο τη διαχείριση έργων διαπολιτισμικών ανταλλαγών στην Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν κυρίως με την ανάπτυξη, τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και τη διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στo πλαίσιo του προγράμματος οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τα υπάρχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, τις πηγές πληροφόρησης καθώς και τους χρήσιμους δείκτες για την ανάλυση των πληροφοριών.

Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα εξής θέματα:

  • Στρατηγικές αναζήτησης συνεργατών
  • Ρόλοι συνεργατών στη διαχείριση έργου
  • Έργο οικονομικής διαχείρισης
  • Παρακολούθηση προόδου του έργου
  • Στρατηγικές διάδοσης και αξιολόγησης έργων
  • Στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων και αποφυγής προβλημάτων
  • Στρατηγικές διαπολιτισμικής επικοινωνίας

Στo πλαίσιo του προγράμματος έγινε εμβάθυνση των νεοαποκτηθεισών γνώσεων σε τρία διαφορετικά εργαστήρια διαχείρισης έργων. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου 2022. Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Γερμανίας, Ρουμανίας, Κροατίας, Αυστρίας, Τσεχίας, Πολωνίας  και Ουγγαρίας. Η Γλώσσα του σεμιναρίου ήταν η Γερμανική. Στόχος της συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε αυτή τη διαδικασία ήταν το σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο, να ενταχθεί στην ομάδα των σχολείων Erasmus+ και να ξεκινήσει την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων. Έτσι στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων των εμπειριών των συμμετεχουσών καθηγητριών από το ταξίδι εργασίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.