Στην Περιφερειακη Διευθυνση Εκπαιδευσης ο Συνδεσμος Σχολικων Εφορειων Μειονοτικων Σχολειων

Μετέφερε τα παράπονα των γονέων για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετέβη ο Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων, προκειμένου να μεταφέρει τα παράπονα γονέων για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων. Στη επίσκεψη συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο Αλή Ναλμπάντ σύμβουλος του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ, Αντιπεριφερειάρχης Αχμέτ Ιμπράμ, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και ο Δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αχμέτ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες ο Σύνδεσμος μετέφερε τις αντιδράσεις γονέων των Θάμνων, Ριζώματος, Δύμης, Αγιάσματος, Ήπιου, Νέδας και Αρσάκειου για τη νέα αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων.

«Ως αποτέλεσμα της συνάντησης, δυστυχώς, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά ότι η Διοίκηση προβάλει διάφορες δικαιολογίες για να μην λάβει υπόψη τα δικαιολογημένα αιτήματα των γονέων» σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών και συμπληρώνει «υποβάλαμε δηλώσεις που περιέχουν τα αιτήματα των γονέων στα εν λόγω χωριά στη γραμματεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για πιθανές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν μετά από αυτό και τους τονίσαμε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα δικαιολογημένα αιτήματα των γονέων».

«Ως Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους γονείς που εναντιώνονται στην εν λόγω αδικία και θα εκφράζουμε τα αιτήματά τους σε κάθε πλατφόρμα. Καλούμε επίσης τη Διοίκηση που προσπαθεί να σχεδιάσει τη μειονοτική εκπαίδευση σύμφωνα με τις δικές της προθέσεις να ενεργήσει με κοινή λογική και δικαιοσύνη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.