Στην Περιφερεια ΑΜΘ τα αιτηματα των ιδιοκτητων πρακτορειων ΟΠΑΠ της Ροδοπης

21 πρακτορεία στη Ροδόπη αντιμέτωπα με τους περιορισμούς που έφεραν τα νέα μέτρα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου, η προειδοποιητική στάση εργασίας των ιδιοκτητών πρακτορείων ΟΠΑΠ της Ροδόπης, με αφορμή την συνεχιζόμενη και πολυδιάστατη κατάφωρη αδικία που θεωρούν πως συντελείται συνεχώς εναντίον του κλάδου από πλευράς της πολιτείας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας κινητοποίησης που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ, με τα καταστήματα να μένουν κλειστά την Τετάρτη από τις 9 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων συγκεντρώθηκαν το πρωί της ίδιας μέρας, έξω από την Περιφέρεια ΑΜΘ, όπου ο Πρόεδρος του Σωματείου Ροδόπης Ξάνθης κ. Αθανάσιος Παντούλης, μαζί με αντιπροσωπεία μελών του, παρέδωσε το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στην διοίκηση της Περιφέρειας.

Προειδοποιητική η κινητοποίηση

Η κίνηση αυτή, τόνισε, αποτελεί μια πρώτη προειδοποίηση, γιατί και οι ίδιοι δεν επιθυμούν να φτάσουν στα άκρα, και ελπίζουν πως η συνάντηση του Πανελλήνιου Σωματείου τους με τον αρμόδιο Υπουργό, θα δώσει αποτελέσματα.

Τα προβλήματα για τα καταστήματά τους, σημείωσε ο κ. Παντούλης, ήταν πολλά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όμως το τελικό χτύπημα, που τους ώθησε σε αυτή την αντίδραση, ήταν τα νέα μέτρα, που τους υποχρεώνουν στην εξυπηρέτηση μόνο εμβολιασμένων πελατών.

Αυτό, τόνισε, τους διαχωρίζει για ακόμα μια φορά από τα άλλα καταστήματα λιανικής, και είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της κίνησης στα καταστήματα τους. Οι επιχειρήσεις τους, σημείωσε, φέρνουν έσοδα άμεσα στο κράτος, δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, ενώ ο περιορισμός οδηγεί τους πελάτες τους κατευθείαν στον διαδικτυακό ανταγωνισμό.

Στη Ροδόπη υπάρχουν 21 πρακτορεία, με την Ξάνθη να έχει 32, ενώ σε όλη τη χώρα υπάρχουν 4.000 καταστήματα με πάνω από 20.000 εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους, με αυτή την κατάσταση, αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.

Τα αιτήματα των καταστηματαρχών

Στο ψήφισμα που παρέδωσαν στην Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Ζωή Κοσμίδου, ζητούνται επιπλέον μέτρα στήριξης που μπορούν να δώσουν άμεσα «ανάσα» στα καταστήματα αλλά και αποτρέψουν την οικονομική καταστροφή του κλάδου.

Αυτά είναι:

-Άρση της υποχρέωσης περί επιστροφής οποιοδήποτε ποσού από τις ενισχύσεις που έχουμε εισπράξει με τη μορφή των προκαταβολών.

-Επιδότηση ενοικίου.

-Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (εισόδημα και ρυθμίσεις).

-Ένταξη του κλάδου μας σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.

-Κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων, λαμβανομένων υπόψη των επιπρόσθετων μισθολογικών αναγκών που δημιουργούνται λόγω των επιβληθέντων μέτρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.