Στην Παθολογικη κλινικη του Νοσοκομειου Κομοτηνης 27 ασπιδες προστασιας προσωπου

Δημιουργήθηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Κομοτηνής με τον 3D εκτυπωτή του

Παραδόθηκαν την Τρίτη 14 Απριλίου, στον χώρο του Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ, οι 27 ασπίδες προστασίας προσώπου που δημιούργησαν με τον 3D εκτυπωτή οι εκπαιδευτικοί του.

Οι μάσκες παραδόθηκαν στον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Κομοτηνής κ. Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο από την Διευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Μαίρη Δαργινίδου και τον εκπαιδευτικό κ. Θανάση Κασάπη, προκειμένου να παραδοθούν στην παθολογική κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής για την ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ,έναντι του covid-19.

Όπως τονίζουν τα μέλη του Κέντρου, σταθμίζοντας τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα θέλησαν να συμβάλλουν στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Οι ασπίδες κατασκευάσθηκαν εξ ολοκλήρου από τον 3D εκτυπωτή του 1ου ΕΚ , με συνδρομή ενός επίσης 3D εκτυπωτή του εσπερινού ΕΠΑΛ και σύμφωνα με την PRUSA RESEARCH, πρότυπο που χρησιμοποιούν οι εθελοντικές ομάδες.

Τα μέλη του εργαστηρίου ευχαριστούν το εσπερινό ΕΠΑΛ για την υποστήριξη του εγχειρήματος με τον 3D εκτυπωτή του ,την Δ/ντρια ΔΕ Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, τον περιφερειακό Δ/ντή εκπαίδευσης κ. Κώστα Μπαντίκο για την υποστήριξη στο έργο τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς κ. Θανάση Κασάπη, Δημήτριο Ζιώγα και Γεώργιο Χατζόπουλο που παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, εργάσθηκαν για την ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος, μέσα σε αυτές τις δύσκολες και ιδιαίτερες μέρες που όλοι μας βιώνουμε, λόγω της πανδημίας, εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα, με ψυχική δύναμη, θετική ενέργεια, αλληλεγγύη και όλοι να είναι υγιείς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.