Στην Οδησσο ο Δημος Κομοτηνης με τον Πολιτιστικο Χορευτικο Συλλογο Θρακων για τη συμμετοχη σε διεθνες φεστιβαλ αφιερωμενο στην παραδοση

Η αποστολή επισκέφτηκε το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας και ήρθε σε επαφή με ελληνικής καταγωγής κατοίκους της περιοχής

Στο πλαίσιο του έργου «BLACK SEA AREAL FOR CULTURE AND ART (BASACA)», το οποίο εντάσσεται και χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα της Μαύρης Θάλασσας («Black Sea Basin Joint Operational Programme»), ο Δήμος Κομοτηνής συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Yuznhy της περιοχής της Οδησσού Ουκρανίας, από τις 21 έως τις 24 Αυγούστου 2015.
 
Πιο συγκεκριμένα, το έργο προέβλεπε την υλοποίηση στην Οδησσό διεθνούς φεστιβάλ αφιερωμένο στην παράδοση, με τίτλο «Ο πολιτισμός των κοινοτήτων της Μαύρης Θάλασσας». Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από την Ουκρανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.
 
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τις συμμετέχουσες χώρες, καθώς επίσης και παραδοσιακές τοπικές γεύσεις από όλους τους συμμετέχοντες.
 
Τον Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησε με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, ο οποίος κέρδισε τα εύσημα, τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τον κόσμο που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, για την άριστη παρουσία του, ενώ ως εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής παρέστη ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θέμης Τζενετίδης.
 
Η αποστολή του Δήμου Κομοτηνής παρουσίασε χορούς της περιοχή μας, αλλά και προσπάθησε να αναδείξει τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις γεύσεις της περιοχής μας σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και των συναντήσεων.
 
Η συνεργασία με την περιοχή της Οδησσού, όσο και η εκπροσώπηση στο φεστιβάλ, κρίθηκε σημαντική από τον Δήμο, καθώς πρόκειται για μια περιοχή στην οποία το ελληνικό στοιχείο έχει σημαίνουσα θέση μέχρι και σήμερα.
 
Η αποστολή του Δήμου Κομοτηνής επισκέφθηκε διάφορα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού στην Οδησσό, όπως και το ιδιαίτερα σημαντικό Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας που λειτουργεί στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα ήρθε σε επαφή με ελληνικής καταγωγής κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
 
 
Οι δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους, οπότε και αναμένεται η ολοκλήρωσή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.