Στην μαχη με τα κουνουπια ριχτηκε απο χθες η Περιφερεια

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από χθες σε όλη την ΑΜΘ∙ στις 5 Απριλίου ξεκινούν αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας

Ξεκίνησε από την 1η Απριλίου το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην περιφέρεια ΑΜΘ σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Βενετίδη.

Το πρόγραμμα ήταν να ξεκινήσει από τις 24 Μαρτίου με τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για τις προνύμφες όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν και έτσι η έναρξη μεταφέρθηκε για χθες όπου έγιναν έλεγχοι σε όλη την ΠΑΜΘ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενο μάλιστα του αντιπεριφερειάρχη από 5 Απριλίου ξεκινά και το πρόγραμμα αεροψεκασμών προνυμφοκτονίας μαζί με τα επίγεια συνεργεία. Η αρχή θα γίνει από την Ξάνθη, θα ακολουθήσει η Ροδόπη και στη συνέχεια ο Έβρος και η Καβάλα.

Οι αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας θα διαρκέσουν από τις 5 Απριλίου μέχρι τις 9 Απριλίου από τα νότια τμήματα όλης της περιφέρειας, όπου εκεί είναι έντονο το πρόβλημα των προνυμφών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το βόρειο κομμάτι του Έβρου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο κ.Βενετίδης επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί και φέτος το πρόγραμμα με τα πουλερικά που τοποθετούνται σε κλουβιά και χρησιμοποιούνται για την έγκαιρη ανίχνευση του ιού του Δυτικού Νείλου. Ο κ. Βενετίδης έκανε λόγο για ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα για το οποίο έδειξε ενδιαφέρον και ο ΕΟΔΥ καθώς είχε ιδιαίτερη επιτυχία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.