Στην Κομοτηνη τη Δευτερα 20 Βουλγαροι επιχειρηματιες στο πλαισιο του εργου GREEN SPOTS

Θα έχουν συνάντηση με επιχειρηματίες, θα περιηγηθούν στην πόλη και στις παραλίες και θα δοκιμάσουν ροδοπίτικες νοστιμιές

Είκοσι Βούλγαροι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα (από το Chepelare, το Haskovo και το Rudozem) θα βρεθούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Κομοτηνής προκειμένου να συναντηθούν με αντιστοίχους επιχειρηματίες της περιοχής που συμμετέχουν στο Δίκτυο Εθελοντών στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου Καινοτόμο και Περιβαλλοντικά Φιλικό Δίκτυο για την Ανάπτυξη & Προώθηση της Επιχειρηματικότητας innovative & Environmentally friendly NETwork for the Development & Promotion of Entrepreneurship» με ακρωνύμιο «GREEN SPOTS» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013». Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Κομοτηνής Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Ανατόλια (Αγχιάλου 53).
 
Κατά την παραμονή τους στην Κομοτηνή οι 20 επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη της Κομοτηνής και την ακτογραμμή της Ροδόπης και να γευτούν αυθεντικές νοστιμιές σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ετοιμαστεί από την Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Κομοτηνής Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε και τη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής. Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο του προγράμματος έχει προγραμματισθεί αντίστοιχη επίσκεψη 20 Ελλήνων επιχειρηματιών του τουρισμού, κυρίως από την περιοχή της Κομοτηνής, στο Chepelare της Βουλγαρίας την επόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Τι είναι το έργο GREEN SPOTS

Το έργο GREEN SPOTS αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός νέου τουριστικού προϊόντος, κοινού για τις περιοχές των Δήμων Κομοτηνής – Ξάνθης – Αλεξανδρούπολης της Θράκης – και τις περιοχές των Δήμων Haskovo, Chepelare και Rudozem της Βουλγαρίας, βασισμένου στην ενιαία και αειφόρο διαχείριση της περιοχής αναφοράς και στην προώθηση του μέσω της δημιουργίας ενός οργανισμού διαχείρισης προορισμού (Destination Management Organization) και της συγκρότησης ενός συστήματος διαχείρισης προορισμού (Destination Management System).
 
Ο σκοπός του έργου είναι η συνεργασία μεταξύ των εταίρων από τις διασυνοριακές περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις του και να προχωρήσουν στον επανασχεδιασμό του κοινού τουριστικού προϊόντος στην περιοχή, θέτοντας τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της πολιτικής τους, έτσι ώστε όλοι οι τοπικοί οικονομικοί παράγοντες και ολόκληρη η περιοχή να επωφεληθούν από αυτή και να λανσάρουν ένα επιθετικό και βασισμένο στην περιοχή μάρκετινγκ για το προϊόν τους. Η χρήση ΤΠΕ τόσο για το σχεδιασμό όσο και για επικοινωνιακούς σκοπούς δεδομένου ότι η χρήση του περιεχομένου και των εργαλείων έχουν ετοιμαστεί στο πλαίσιο άλλων πρωτοβουλιών από διάφορους τοπικούς παράγοντες θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.