Στην Κομοτηνη συνεχιζει το ταξιδι του το Φεστιβαλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ

Κάνει στάση στην Παλιά Νομική την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ συνεχίζει το ταξίδι του με στάση στην Κομοτηνή στις 15 Σεπτεμβρίου, απλώνοντας το σύνθημά του και δημιουργώντας σημεία αγωνιστικής συνάντησης της νεολαίας.

«Είναι τα σημεία εκείνα» εξηγούν οι διοργανωτές σε μήνυμά τους «που θα συναντηθούμε ξανά με τους νέους και τις νέες που δίνουμε μαζί μικρές και μεγαλύτερες μάχες, που συναντηθήκαμε και συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα για το σχολείο, για τις σπουδές και τα πτυχία, για τη δουλειά με δικαιώματα, για τα σπίτια του λαού που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, που φωνάξαμε μαζί «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη, που παλέψαμε ενάντια στις φλόγες άλλο ένα καλοκαίρι στα δάση, στις πλημμύρες, στα χωριά και τις πόλεις μας, εκφράζοντας έμπρακτα ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό…».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

Μαθητικό στέκι με escape room και αθλητικές δραστηριότητες

Αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ από φοιτητές της νομικής σχολής ΔΠΘ.

Πολιτική ομιλία από τον Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με την ‘’Λαϊκή Συσπείρωση ‘’.

Hip Hop Live με τους Urban Pulse.

Γλέντι με τους Ρουμπαγιάτ.

Στον χώρο επίσης θα λειτουργεί έκθεση με θέμα “Πράσινη ανάπτυξη για το κεφάλαιο – Μαύρα σχέδια για το λαό της Αν. Μακεδονίας – Θράκης”

Έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής

Παιδότοπος και γωνία του Κόκκινου Αερόστατου

Συγκέντρωση ειδών για τη Θεσσαλία

 Επιπλέον λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις καταστροφικές για το λαό πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας, η Τομεακή Οργάνωση Ροδοπης  ΚΚΕ και της ΚΝΕ στέκονται αλληλέγγυοι στους πληγέντες και προχωρούν μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών και στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι.
  • Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμοί.
  • Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.
  • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντιλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
  • Φακοί.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στην Παλιά Νομική στις 19.30.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.