Στην Κομοτηνη οι εορτασμοι για την ημερα Φιλελληνισμου και Διεθνους Αλληλεγγυης

Την Κυριακή 23 Απριλίου

Μόνο στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κομοτηνή θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης που τιμάται στις 19 Απριλίου.

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα και φετινές εκδηλώσεις, λόγω της σύμπτωσής τους με τη Διακαινήσιμο Εβδομάδα και κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό μεταφέρονται για την ερχόμενη Κυριακή, ήτοι την Κυριακή 23 Απριλίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή έχει ως εξής:

Γ ε ν ι κ ό ς σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς των Δημοσίων,

Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 23ης Απριλίου 2023.

Κυριακή 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

08:00 Ε π ί σ η μ η Έ π α ρ σ η τ η ς σ η μ α ί α ς στο Ηρώο της πόλης.

10:30 Ε π ί σ η μ η δ ο ξ ο λ ο γ ί α στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί, μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της

ημέρας από την Υποδιευθύντρια του 3ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής,

φιλόλογο κα. Ευσταθία Παρασκευά.

11:15 Κ α τ ά θ ε σ η σ τ ε φ ά ν ω ν στο Ηρώο της πόλης, από τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠΑΜΘ, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

19:40 Υ π ο σ τ ο λ ή τ η ς σ η μ α ί α ς στο Ηρώο της πόλης

Τιμές θα αποδοθούν με μέριμνα του ΑΔΦΚ από διμοιρία ανδρών με έναν επικεφαλής, τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους.

Τελετάρχες ορίζονται οι: Αθανάσιος Χριστοδουλάκης και Ευγενία Εξακοΐδου

Στη εκφώνηση συμμετέχει εθελοντικά η Ειρήνη Τσακίρη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.