Στην Κομοτηνη ο Υφυπουργος Προστασιας του Πολιτη Κωστας Κατσαφαδος

Επισκέφτηκε τις αστυνομικές υπηρεσίες και τις φυλακές Κομοτηνής , στις οποίες αναμένεται, πέρα από την αποσυμφόρηση, να γίνει συντήρηση στις υποδομές τους

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος επισκέφτηκε τις αστυνομικές υπηρεσίες και τις φυλακές Κομοτηνής, δεσμευόμενος μάλιστα ότι πέρα από την αποσυμφόρηση τους, θα γίνουν και εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις τους.

Στην επίσκεψή του στις φυλακές Κομοτηνής τον συνόδευαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος Μιχάλης Σεβδυνίδης, ενώ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Παρεμβάσεις και στις υποδομές των Φυλακών Κομοτηνής

«Αποτελεί υποχρέωσή μας να επισκεφτούμε όλα τα Σωφρονιστικά Καταστήματα ώστε να δούμε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που υπάρχουν» ανέφερε, ώστε να προσπαθήσουν να τα θεραπεύσουν και να βρουν λύσεις επάνω στην ασφάλεια των κρατουμένων αλλά και του προσωπικού, ώστε να είναι πιο λειτουργικές οι φυλακές και τα Σωφρονιστικά καταστήματα στη χώρα μας.

Πρωταρχικό ζήτημα που αντιμετωπίζει βέβαια το κατάστημα Κομοτηνής είναι ο υπερπληθυσμός, για αυτό και έχουν δεσμευτεί πως θα ανοίξουν οι φυλακές στο Νικηφόρο Δράμας, που θα δώσει ανάσες στα Σωφρονιστικά Καταστήματα σε Μακεδονία και Θράκη, με ένα σημαντικό όγκο να μεταφέρεται από την Κομοτηνή εκεί.

«Προσπαθούμε βρούμε κα άλλους τρόπους ώστε να αποσυμφορήσουμε τις φυλακές Κομοτηνής που πραγματικά έχουν πρόβλημα» ανέφερε. Παράλληλα ενισχύονται με προσωπικό, ενώ σε δεκαπέντε ημέρες θα επισκεφτεί την Κομοτηνή ο Τεχνικός σύμβουλος της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για να δει τις υδραυλικές και θερμοϋδραυλικές υποδομές του Καταστήματος, ώστε να προχωρήσουν σε έργα και αλλαγές που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του.

Συνεχής η προσπάθεια για νέο προσωπικό

Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε πως με εντολή Πρωθυπουργού θα βρίσκεται τακτικά στη Θράκη, σε εβδομαδιαία βάση, τόσο για την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, όσο και για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που υπάρχει στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις συνοριοφυλάκων, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του νέου Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

«Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν είναι ανεξέλεγκτα τα δημοσιοοικονομικά περιθώρια της χώρας, με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα όμως να κάνουμε ό,τι καλύτερο ώστε να είναι λειτουργικές οι κρατικές δομές» δεσμεύτηκε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.