Στην Κομοτηνη ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος

Τέλεσε τον επίσημο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στην Κομοτηνή βρίσκεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.  Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής στις 11.00 το πρωί όπου τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους καθώς επίσης ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφεριάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Μαίρη Κοσμίδου, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στον προαύλιο χώρο του ναού, παρατάχθηκαν δεξιά και αριστερά της εισόδου αντιπροσωπείες μαθητών, υπό το βλέμμα της Παναγίας του «Άξιον Εστί».

Ακολούθησε ο αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τον οποίο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ ο Μητροπολίτης στο μήνυμα που απεύθυνε προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς τόνισε την ανάγκη να «αγωνιστούμε και να δημιουργήσουμε όχι μόνο τεχνοκράτες και κοσμικούς επιστήμονες, αλλά ανθρώπους με πίστη στον Θεό, αγάπη στον άνθρωπο, προσωπικότητες με ήθος και με  αξιοπρέπεια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.