Στην Κομοτηνη ο Αρχιεπισκοπος Αθηνων και πασης Ελλαδος κ.κ. Ιερωνυμος

«Αγαπάτε αλλήλους» η παρότρυνσή του για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

«Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι πολύ υπερήφανος, νιώθω ιδιαίτερα ευτυχισμένος που είμαι εδώ στη Θράκη» αυτά τα λόγια επέλεξε για να εκφράσει τα συναισθήματα που του γεννήθηκαν κατά την επίσκεψη του στην έδρα της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
 
Ο Μακαριότατος αφίχθη το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής όπου έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, τον οποίο πλαισίωναν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός όπως και οι προωτοσύγγελλοι των Μητροπόλεων Ξάνθης και Περιθεωρίου και Αλεξανδρουπόλεως.
 
Στην ανεπίσημη αυτή παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην Κομοτηνή το «παρών» έδωσαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, σωματείων, δασκάλων και μαθητών.
 
Μετά τη δοξολογική δέηση που ακολούθησε της υποδοχής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων προσφωνώντας τον Μακαριότατο, εξέφρασε τη χαρά της τιμητικής επίσκεψης «σε έναν τόπο ιδιαιτέρως ευλογημένο με φυσικό κάλλος και πνευματικότητα», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε για να υπογραμμίσει πως «σε αυτόν τον τόπο υπάρχει αρμονική συμβίωση προσώπων, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και στους οποίους απηχούν τα λόγια του Κυρίου “Αγαπάτε αλλήλους”».
 
Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε επίσης να παρακαλέσει τον Μακαριώτατο να ευλογήσει την επαρχία μας τονίζοντας πως είναι πάντα ευπρόσδεκτος σε αυτήν και υπενθυμίζοντας στον Μακαριότατο πως τον θρόνο της Μητροπόλεως μας εκλέϊσαν σπουδαίοι Ιεράρχες όπως ο Αθηνών Χρύσανθος.
 
Στην αντιφώνηση του ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή σημείωσε πως η ανεπίσημη αυτή επίσκεψη εκκινεί «από μια έκφραση της ψυχής μου να βρεθώ στην άκρη της Ελλάδας και να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι το επιτελούμενο έργο του Μητροπολίτη Παντελεήμονος καθώς συντελεσα κι εγώ να έχετε Μητροπολίτη τον Σεβασμιώτατο κ. Παντελεήμονα. Ο Μακαριώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες της παρούσας συγκυρίας και να δώσει τον τρόπο δια του οποίου οι Έλληνες θα μπορέσουν να βγουν από την κρίση δανειζόμενος την εντολή του Κυρίου περί αγάπης προς τον Θεό και τον πλησίον. Τέλος υποσχέθηκε πως θα ξαναεπισκεφθεί την περιοχή μας επισήμως αυτή τη φορά σε κάποια πανήγυρη ή στα Ελευθέρια.

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.