Στην Κομοτηνη με τα τρακτερ τους σημερα οι αγροτες

Θα «στρατοπεδεύσουν» στον δυτικό κόμβο ως το κλείσιμο της κάλπης - Προειδοποιητικό «καμπανάκι» στην κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές

Προειδοποιητικό «καμπανάκι» προς την κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί μετά από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, χτυπά ο αγροτικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος ανοίγει σήμερα τον «χορό» δυναμικών κινητοποιήσεων. «Παρών» στις κινητοποιήσεις έχουν δηλώσει μεταξύ άλλων σύλλογοι αγροτών από τη Ροδόπη, την Καβάλα, τη Δράμα και τις Σέρρες. Όσον αφορά στο νομό μας, τη φωνή και τις δυνάμεις τους πρόκειται να ενώσουν από σήμερα το πρωί οι αγροτικοί σύλλογοι του δήμου Κομοτηνής και του δήμου Μαρωνείας-Σαπών, ο Συνεταιρισμός των Καπνοπαραγωγών, όπως επίσης ο Σύλλογος των Κτηνοτρόφων. Τα μέλη των ανωτέρω συλλόγων έχουν δώσει ραντεβού σήμερα το πρωί στον κόμβο της Εγνατίας Οδού, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, όπου σκοπεύουν να «στρατοπεδεύσουν» με τα τρακτέρ τους τουλάχιστον έως την ερχόμενη Κυριακή και το κλείσιμο της κάλπης. Προτού όμως ακινητοποιήσουν τα τρακτέρ δεξιά κι αριστερά του οδοστρώματος, θα κάνουν αισθητή την παρουσία και τη διαμαρτυρία τους στο κέντρο της Κομοτηνής, πραγματοποιώντας πορεία με τα τρακτέρ κατά μήκος των κεντρικών δρόμων. Στη διάρκεια της μηχανοκίνητης πορείας, οι αγρότες θα κάνουν στάση στην έδρα της Περιφέρειας, όπου φιλοδοξούν να συναντηθούν με τον περιφερειάρχη, να του επιδώσουν κείμενο με τα αιτήματά και τις θέσεις τους και να συζητήσουν μαζί του τοπικά και γενικότερης πολιτικής ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο. Η κινητοποίηση αυτή αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, γύρω στις 11 το πρωί. 

Νίκος Κυριαζής «Τα μέτρα αυτά είναι ό,τι πιο αντιπαραγωγικό υπάρχει και έχει ψηφιστεί ποτέ στην ελληνική βουλή»

Θυμίζουμε ότι ο αγροτικός κόσμος διαμαρτύρεται για τα υπέρογκα οικονομικά βάρη, που θα επωμιστεί από τα προωθούμενα μέτρα του τρίτου μνημονίου αναφορικά με το φορολογικό καθεστώς του και με τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ. «Τα μέτρα αυτά είναι ό,τι πιο αντιπαραγωγικό υπάρχει και έχει ψηφιστεί ποτέ στην ελληνική βουλή», υπογράμμισε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου δήμου Κομοτηνής, κ. Νίκος Κυριαζής. Ο κ. Κυριαζής επισήμανε ότι τίθεται θέμα επιβίωσης του αγροτικού κόσμου, πράγμα που εξαρτά άμεσα, ειδικά σε περιοχές σαν τη Ροδόπη, το σύνολο της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. «Δε θα υπάρχει εισόδημα για να φορολογηθεί ο αγρότης από εδώ και πέρα», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «φυσικά δε μιλάμε μόνο για τον αγρότη, γιατί σε μια περιοχή, όπως είναι η Κομοτηνή, η οποία στηρίζεται στην αγροτική δραστηριότητα, πιστεύω ότι του χρόνου θα κλείσουν το 90% των καταστημάτων και θα πληγεί συνολικά η τοπική αγορά». 

«Αυτή η κινητοποίηση θα είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί από τις εκλογές της Κυριακής, ότι θα μας βρει μπροστά της αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα»

Ο κ. Κυριαζής διεμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου δε θα περιοριστούν στα λίγα 24ωρα, που απομένουν μέχρι τις εκλογές, αλλά ότι αυτές έχουν προειδοποιητικό χαρακτήρα, προϊδεάζοντας για ακόμα δυναμικότερες, παρόμοιες με αυτές που εξελίσσονται στην Ευρώπη, εφόσον η καινούργια κυβέρνηση δεν εισακούσει τη φωνή αγωνίας των αγροτών. «Αυτή η κινητοποίηση θα είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί από τις εκλογές της Κυριακής, ότι θα μας βρει μπροστά της, αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα», ξεκαθάρισε. «Βλέπουμε και τους ευρωπαίους αγρότες, με τις μαζικές κινητοποιήσεις που έχουν κάνει», συνέχισε, «που δε στήνουν απλά τα τρακτέρ στους δρόμους και περιμένουν τον εκάστοτε πολιτικό να περάσει από εκεί και να τους χαϊδέψει τα αυτιά, αλλά έχουν πάει στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες με τα τρακτέρ. Κάτι ανάλογο πιστεύω ότι θα γίνει κι εδώ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.