Στην Κομοτηνη η Ιερα Εικονα της Παναγιας Παναχραντου και η Τιμια Καρα του Αγιου Παντελεημονος

Την υποδοχή στα προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων
 

Την θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας Παναχράντου και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος του ιαματικού από την Ιερά Μονήν Άνδρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και Άνδρου υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης 22 Νοεμβρίου στα προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Υποδοχή της ιερας εικόνας της Παναγίας Παναχραντου και της Τιμιας Καρας του Αγίου Παντελεημονος απο την ιερά μονή Άνδρου στην Κομοτηνή

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Tuesday, November 22, 2016

Την Εικόνα και την Κάρα κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, και θα παραμείνουν προς ευλογία και αγιασμό πάντων μέχρι το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου, οπότε και θα αναχωρήσουν.
 

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο για τη στήριξή του στην μεταφορά των αγίων κειμηλίων, που «μας συνεγείρουν από την πνευματική μας ραστώνη», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «με αποτέλεσμα αυτά τα πνευματικά εφόδια να γίνουν για εμάς ευκαιρία αναβαπτισμού αλλά και πνευματικής ασκήσεως, μιας και στον όμορφο λειτουργικό κόσμο της Εκκλησίας ζούμε αυτό το οποίο μας προετοιμάζει για να υποδεχτούμε τον Χριστό.
 
Έτσι σε αυτή την όμορφη και ευλογημένη περίοδο η Θεοτόκος δεν μας αφήνει μόνους μας να περπατήσουμε αλλά με συνοδοιπόρο τον Άγιο μεγαλομάρτυρα Παντελεήμων, να μας εγείρουν από την πνευματικής μας ραστώνης και να αγωνιστούμε πνευματικά λαμβάνοντας την ευλογία και τη χάρη ώστε να αγωνιστούμε τον καλό αγώνα έτσι όπως θέλει ο Θεός».
 
 

Ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο Ευδόκιμο

 
Απευθυνόμενος στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου μετέφερε τις ευχαριστίες όλων των κατοίκων της περιοχής, και μέσω αυτού στον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου του Β΄ που έδωσε την ευλογία και τη συγκατάθεσή του για τη μεταφορά των κειμηλίων στην Κομοτηνή.
 
Όμως και στον ίδιο τον Καθηγούμενο Ευδόκιμο θεωρεί πως βρήκαμε ένα συνοδοιπόρο στο ευλογημένο αίτημά τους, που δεν φοβήθηκε ούτε κόπους, ούτε αποστάσεις ούτε του βεβαρημένου προγράμματος της περιόδου και κόμισε τα κειμήλια.
 
«Σας παρακαλούμε στις αποσκευές σας να πάρετε, μαζί με την αγάπη αλλά και την παράκλησή μας στην Παναγία στην Άνδρο να μνημονεύει τον κλήρο και τον λαό της Μητρόπολής αυτής» σημείωσε, δωρίζοντας στον Πανοσιολογιώτατο μια βακτηρία, «για να σας δίνει δρόμους ο Θεός να ηγουμενεύετε, να στηρίζετε την ιερά μονή και να έχετε την ενθύμηση και την αγάπη όλων των αδερφών σας από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 
 

Μητέρα όλων η Παναγία 

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος ευχαρίστησε το Μητροπολίτη για τα καλά του λόγια, τονίζοντας πως η Παναγία είναι η μητέρα όλων των ορθοδόξων χριστιανών, το όνομα που ότι και να πάθουμε φωνάζουμε.
 
«Καλώς σας βρήκα, καλώς με βρήκατε να είμαστε εδώ να παρακαλάμε την Παναγία γιατί είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί» σημείωσε, τονίζοντας πως θα πρέπει να αγωνίζονται όλοι να πετύχει το έθνος μας, ενώ ευχήθηκε στον Μητροπολίτη να διακονεί για πολλά χρόνια τους πιστούς της μητροπόλεως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.