Στην Κομοτηνη η Δομνα Μιχαηλιδου

Επισκέφτηκε το Παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του

«Είμαι εδώ για να ακούσω και να συζητήσω τα προβλήματα για να βρούμε νέες λύσεις και τον τρόπο που θα τις υλοποιήσουμε»

Στο Παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο περιοδείας της στις δομές του κέντρου.

Η κ. Μιχαηλίδου τις τελευταίες μέρες επισκέφτηκε δομές φροντίδας, φιλοξενίας και απασχόλησης ηλικιωμένων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, θέλοντας να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους, την καθημερινότητά τους αλλά και τις ανάγκες ή τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ουσιαστική κοινωνική φροντίδα στις υποδομές

«Η κοινωνική φροντίδα που παρέχεται στις δομές μας, είναι ουσιαστική, και εργαζόμενοι και διοίκηση έχουν καταφέρει τους πολύ δύσκολους μήνες της πανδημίας να κρατήσουν υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου για τους ωφελούμενους» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, ώστε να μην στερηθούν τίποτα από όσα πρέπει να τους δώσει η πολιτεία.

«Είμαι εδώ για να ακούσω τα προβλήματα, να συζητήσω τα προβλήματα και να βρούμε νέες λύσεις και τον τρόπο που θα τις υλοποιήσουμε» ανέφερε, αλλά και για να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εργαζομένους και διοικήσεις.

Και αυτό γιατί ενώ τα ιδρύματα στελεχώθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω πανδημίας καλύτερα, με επιπλέον 1/3 του υφιστάμενου προσωπικού, όμως χάρη στην προσπάθεια της διοίκησης και της προέδρου κ. Αναστασίας Τζαμπαζλή κρατήθηκε η συνοχή τους.

Προσπάθειες για την αποϊδρυματοποίηση

Την ίδια ώρα η κ. Μιχαηλίδου μίλησε θετικά και για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την αποϊδρυματοποίηση των ωφελούμενων των ιδρυμάτων, με το Κέντρο να έχει ανοίξει δύο επιπλέον στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, που αποτελούν το κύριο όχημα «για να αποϊδρυματοποιήσουμε άτομα με αναπηρίες και να τους προσφέρουμε μια ζωή με πολύ περισσότερη εξωστρέφεια.

Ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το νομοσχέδιο για τον προσωπικό βοηθό, το οποίο αναμένεται να έχει ψηφισθεί μέχρι το τέλος του μήνα, μια παροχή που αποτελεί υπηρεσία του κράτους, όχι επιδοματική, όπως οι υπόλοιπες, αλλά ενεργητική ώστε το κράτος να βοηθά τα άτομα με αναπηρία, να έχει κάποιον στο πλάι του, να βγαίνει από το σπίτι και να τον βοηθά όπου χρειάζεται.

Όσο για την στελέχωση των ιδρυμάτων, προωθούν τροπολογία ώστε το επιπλέον 1/3 του προσωπικού που προσλήφθηκε λόγω πανδημίας να συνεχίσει και τους επομένους μήνες ώστε οι δομές να είναι πιο στελεχωμένες από ποτέ.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν το πάγωμα της κινητικότητας, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του παρελθόντος, να φυλλορροούν οι δομές, αλλά να μπορούν να βγαίνουν οι βάρδιες και να μην υπάρχει πρόβλημα σε εργαζόμενους και ωφελούμενους.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που οι δομές δεν είναι υποστελεχωμένες, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.