Στην Κομοτηνη φιλοξενηθηκαν 20 νεφροπαθεις ασθενεις απο την Αλεξανδρουπολη

Τους παρασχέθηκαν όλα τα απαραίτητα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής

Είκοσι νεφροπαθείς, ασθενείς του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης διανυκτέρευσαν στην Κομοτηνή και έλαβαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, την Τρίτη, σε συνέχεια της εκκένωσης του Νοσοκομείου.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ και γιατρός κ.Νίκος Σωτηρακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτη, 23 Αυγούστου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η προσπάθεια ήταν κοινή, από τον Δήμο Κομοτηνής, τα στελέχη και την διοίκηση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής, τον Ερυθρό Σταυρό και φυσικά τους εθελοντές, ούτως ώστε με την απόφαση εκκένωσης του Νοσοκομείου να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τόσο ασθενείς όσο και Ροδοπίτες ή Εβρίτες που βρίσκονταν σε ανάγκη, με τον ίδιο να απευθύνει προς όλους τις ευχαριστίες του για την συνδρομή τους και την άψογη συνεργασία που υπήρξε.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Δήμος Κομοτηνής ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της διοικήτριας του Νοσοκομείου κ.Γιαμουστάρη και έτσι σε συνεργασία με τον Διευθυντή του νεφρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ.Στέλιο Παναγούτσο και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Πολυλειτουργικό Κέντρο όπου έλαβαν την θεραπεία τους. Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού καθήλωσε τους ασθενείς στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά τους στα ΚΑΠΗ όπου και διανυκτέρευσαν μαζί με την παροχή τροφίμων, νερού αλλά και των φαρμάκων τους,  ενώ μαζί με νοσηλεύτριες ο ίδιος ο κ. Σωτηρακόπουλος, όποτε απαιτήθηκε, βρέθηκαν στο πλευρό τους για την παροχή ιατρικής βοήθειας.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος με το «άνοιγμα» της Εγνατίας Οδού το σύνολο των ασθενών, πλην ενός που θα μεταφερθεί σε ιδιωτική μονάδα, αναχώρησαν για την Αλεξανδρούπολη, με τον Δήμο Κομοτηνής ωστόσο, και τις κοινωνικές του υπηρεσίες να δηλώνει έτοιμος να φιλοξενήσει νεφροπαθείς ασθενείς οποτεδήποτε χρειαστεί, θέτοντας το προσωπικό και τις δομές του στην διάθεση της διοίκησης του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.