Στην Κομοτηνη αντιπροσωπεια της Πρεσβειας των ΗΠΑ στην Αθηνα

Σειρά Επαφών σε ΔΕΜΠ, Μητρόπολη και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Σειρά επαφών είχε στην Κομοτηνή την Πέμπτη ο κ. Brian Breuhaus, Διπλωμάτης του Πολιτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, και οι  συνεργάτιδες του κ.κ. Ξένη Κοσμίδου και Χριστίνα Ρουνγκέρη.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα γραφεία της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής όπου συζήτησε με το ΔΣ  σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικής ελευθερίας στη Θράκη.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΠΚ, Ισά Σελήμ, προσέφερε στον αμερικάνο αξιωματούχο το περιοδικό «Εκτελεσθέντα έργα υπό της Δ.Ε.Μ.Π. Κομοτηνής» και αναμνηστικά δώρα.

Ακολούθησε επίσκεψη της αντιπροσωπείας στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ενημέρωσε τον αξιωματούχο για το έργο και τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η Μητρόπολη και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Τέλος η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο  και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης κ. Βασίλειο Συμεωνίδη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση (δημόσια και μειονοτική).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.