Στην κινητοποιηση των συνδικατων στη Θεσσαλονικη θα συμμετεχει η ΕΝΙΔΥΚ

Απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής

Κάλεσμα προς τα σωματεία της πόλης μας και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των  συνδικάτων το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης απευθύνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής.

Σε αυτό μεταξύ άλλων τονίζει:

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Να ξηλώσουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους!

Να παλέψουμε για ζωή και δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Μόνο οι οργανωμένοι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλειάς μπορούμε να βάλουμε φρένο στη δουλειά μέχρι εξαντλήσεως, στις άδικες απολύσεις και «παραιτήσεις», στα ωράρια- οπότε βολεύει τον εργοδότη. Μόνο εμείς μπορούμε να επιβάλλουμε να δουλεύουμε με μισθούς στο ύψος των αναγκών μας, με ανθρώπινα ωράρια, με μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Μόνο ο λαός θα μπει μπροστά στον αγώνα, στη μάχη, στην αλληλεγγύη στα θύματα αυτής της πολιτικής, στη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Σήμερα, δεν μπορούμε να ανεχτούμε μια χούφτα επιχειρηματίες να ζουν μέσα στον πλούτο και εμείς που με τον κόπο, τον ιδρώτα και την ίδια μας τη ζωή παράγουμε τα πάντα, να ζούμε μια ζωή κόλαση. 

Δεν θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα!

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Επαναφορά του κατώτατου μισθού με νόμο ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Επαναφορά της Κυριακής – αργίας σε όλους τους κλάδους.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Κατάργηση των νόμων που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες, όπως για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, τις απολύσεις συνδικαλιστών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet, των εισιτηρίων στις Μαζικές Μεταφορές, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Αύξηση στο επίδομα ανεργίας, επίδομα για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη, αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Να εξασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν καθολικός εμβολιασμός του λαού. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Εβδομαδιαία test στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του κρατικού συστήματος ιχνηλάτισης και παρακολούθησης.
  • Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στις πυρόπληκτες και πλημμυροπαθείς περιοχές. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων χωρίς κανένα όρο και προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Αποζημίωση για τις καταστροφές στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κρατική χρηματοδότηση για έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας, για εξοπλισμό και μέσα και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Πυροσβεστική και Δασαρχεία.

Καλούμε τα σωματεία της πόλης μας, όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συνδικάτων το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης. Το Σωματείο ετοιμάζει αναχώρηση για Θεσσαλονίκη Σάββατο μεσημέρι (τηλέφωνα επικοινωνίας/δηλώσεις συμμετοχής: 6984478743, 6972532910)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.