Στην ιστορικη γενετειρα τους, Φαναρι και Σηλυβρια

Βρέθηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μεγάλου Κρανοβουνίου

Πραγματοποιήθηκε σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα η μονοήμερη προσκυνηματική επίσκεψη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μεγάλου Κρανοβουνίου στην ιστορική γενέτειρα των κατοίκων του Μεγάλου Κρανοβουνίου που είναι το χωρίο Φανάρι της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Μητροπόλεως Σηλυβρίας, καθώς επίσης και στην ιστορική Σηλυβρία.
 
Πολλοί από τους προσκυνητές είχαν επισκεφθεί τα μέρη αυτά και κατά το μεγάλο προσκύνημα που πραγματοποιήθηκε με διοργανωτή τον Εκκλησιαστικό Ιστορικό – Θεολόγο κ. Ιωάννη Σιδηρά τον περασμένο Νοέμβριο, στη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου όπου λειτούργησε για πρώτη φορά ο νέος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ.κ. Μάξιμος.
Οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Μητροπολίτη κ. Μάξιμο και να συναντηθούν με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο οποίος προσέφερε στους προσκυνητές ως ευλογία τα χαρακτηριστικά σταυρουδάκια και από μία εικόνα του Αγίου Νεκταρίου. Ο Πατριάρχης με τους προσκυνητές και τον Μητροπολίτη κ. Μάξιμο είχαν συνάντηση με το φιλόξενο και φιλότιμο Δήμαρχο Σηλυβρίας .
 
Οι προσκυνητές έζησαν μοναδικές στιγμές πνευματικής έξαρσης και ιστορικών αναμνήσεων από τα πατρώα εδάφη και επέστρεψαν με την υπόσχεση του μεγάλου ανταμώματος των απανταχού απογόνων της Επαρχίας Σηλυβρίας κατά την εορτή του Αγίου Νεκταρίου τον προσεχή Νοέμβριο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.