Στην Ιατρικη απο αγαπη για τον συνανθρωπο τρεις μαθητες του «Μεθοδικο»

Οι Θανάσης Γκοτζαρίδης, Θεόδωρος Λεφής και Κωνσταντίνος Πετρόπουλος θα σπουδάσουν ιατρική σε τρία διαφορετικά μέρη της Ελλάδας

Από την Κομοτηνή σε τρείς διαφορετικές πόλεις, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη πέρασαν οι μαθητές του φροντιστηρίου «Μεθοδικό» Θανάσης Γκοτζαρίδης, Θοδωρής Λεφής και Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα, να σπουδάσουν Ιατρική. Ο λόγος που τους έκανε και τους τρεις να επιλέξουν τη συγκεκριμένη επιστήμη είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο, όπως μας εξήγησαν. Όσο για το όταν τελειώσουν τις σπουδές και οι τρεις θα επιχειρήσουν να σταδιοδρομήσουν στην Ελλάδα, χωρίς βέβαια να αποκλείουν και την επιλογή του εξωτερικού. 

Θανάσης Γκοτζαρίδης «Μόνο την Ιατρική έβρισκα πολύ ενδιαφέρουσα» 

Στην Ιατρική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με 19.231 μόρια πέρασε ο Θανάσης Γκοτζαρίδης, ο οποίος αποφάσισε να σπουδάσει Ιατρική από τη Β Λυκείου, όταν επέλεξε κατεύθυνση. «Τα έβαλα κάτω, όταν ήταν να επιλέξω κατεύθυνση, δεν βρήκα κάτι άλλο ενδιαφέρον και έβαλα πλώρη για την ιατρική» σημείωσε.
 
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έδωσε εξετάσεις, μιας και την πρώτη φορά είπε περάσει στη Φαρμακευτική Πατρών και έδωσε ξανά μόνο και μόνο με στόχο την Ιατρική.
 
«Δεν μου άρεσαν τα άλλα τμήματα, μόνο την Ιατρική έβρισκα πολύ ενδιαφέρουσα» σημείωσε, και έτσι ήρθε η ώρα οι κόποι του να ανταμειφθούν αφού από τον Οκτώβριο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, φοιτώντας στην Ιατρική, παρόλο που ακόμα δεν έχει κατασταλάξει προς ποια ειδικότητα θα κατευθυνθεί.
 
Όσο για το τι θα κάνει μετά το πέρας των σπουδών του, τόνισε πως πρώτη του επιλογή είναι να μείνει στην Ελλάδα, όμως αν δεν μπορέσει να βρει κάτι εδώ, θα φύγει στο εξωτερικό. 

Θοδωρής Λεφής «Τον δεύτερο χρόνο είδα ότι μπορώ να πάω για κάτι παραπάνω» 

Για δεύτερη φορά έδινε εξετάσεις και ο Θοδωρής Λεφής, που έβγαλε βαθμό 18.893 περνώντας στην Ιατρική του Ηρακλείου, που ήταν η τρίτη του επιλογή. Ο ίδιος βέβαια αρχικά είχε σκεφτεί να ακολουθήσει τα παραϊατρικά επαγγέλματα κατά τον πρώτο χρόνο που έδινε εξετάσεις, όμως τον δεύτερο χρόνο «είδα ότι μπορώ να πάω για κάτι παραπάνω».
 
Με δεδομένο ότι πάντα του άρεσε η Ιατρική και επειδή έχει ως αντικείμενο τον άνθρωπο, επέλεξε να την ακολουθήσει.
 
Ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποια ειδικότητα θα πάρει, μιας και όπως τονίζει «έχω μπροστά μου έξι χρόνια να σκεφτώ ειδικότητα» ενώ δεν αποκλείει την πιθανότητα να δουλέψει στο εξωτερικό, θα προτιμούσε όμως να μείνει και να δουλέψει στην Ελλάδα. 

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος «Μου αρέσει να βοηθάω τον κόσμο» 

«Επέλεξα την ιατρική γιατί μου αρέσει το επάγγελμα. Μου αρέσει να βοηθάω τον κόσμο. Κάθε φορά που θεραπεύεις ένα ασθενή θεωρώ πως νιώθεις ικανοποίηση» τόνισε ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, ο οποίος με 18.770 μόρια πέρασε στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης.
 
Η επιλογή της Αλεξανδρούπολης έγινε και λόγω της εγγύτητάς της στην Κομοτηνή, αλλά και γιατί είναι μια μικρή πόλη και έχει μια πολύ καλή σχολή.
 
Και ενώ θα ριχτεί στη μελέτη τα επόμενα χρόνια, στόχος του είναι να μείνει στην Ελλάδα, και να ασκήσει το επάγγελμα του Ιατρού σε αυτή.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.