Στην γειτονια της Ολυμπιαδας η νεα δραση καθαρισμου των Φιλων Αδεσποτων Κομοτηνης

Συγκέντρωσαν απορρίμματα και μίλησαν για την αξία της προστασίας τους περιβάλλοντος

Νέα ημέρα, νέα δράση καθαριότητας για τα μέλη της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής» οι οποίοι την Κυριακή βρέθηκαν στην γειτονιά της Ολυμπιάδας Κομοτηνής.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν οι ίδιοι μαζί με εθελοντές, τρεις μάλιστα εκ των οποίων ήταν μαθητές, συγκέντρωσαν 14 σακούλες και έναν γεμάτο κάδο σκουπιδιών, ενώ εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και συνομίλησαν για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος, την καταστροφή που δέχεται ο πλανήτης από τα σκουπίδια, το πως τα άγρια ζώα παγιδεύονται και πεθαίνουν από τις ανθρώπινα απορρίμματα και το πως πολλά από αυτά καταλήγουν και στο δικό μας στομάχι.

Επίσης στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, στους χώρους πρασίνου φύτεψαν πέντε δεντράκια ελληνικής χλωρίδας, συγκεκριμένα μελικουκιά, κουτσουπιά, φράξο και όρνο, ενώ στην συνέχεια λίγα μέτρα πιο κάτω, στον ποταμό Βοσβόζη, ήρθαν «αντιμέτωποι» με τον όγκο μπάζων και σκουπιδιών που δυστυχώς συνθέτει σήμερα τον βιότοπο αυτό εξαιρετικής ομορφιάς.

«Η τραγική αυτή κατάσταση αποτελεί ντροπή για την πόλη μας» επισημαίνουν οι ίδιοι στην ανάρτησή τους διερωτώμενοι «άραγε αυτή η χώρα που ζούμε δεν έχει υπογράψει συμβάσεις για την προστασία των βιότοπων και του περιβάλλοντος; Πως είναι δυνατόν οι πνεύμονες πρασίνου της πόλης να κατακλύζονται από αντιαισθητικές εικόνες μπάζων και σκουπιδιών;».

Τα μέλη της ομάδας πάντως υπογραμμίζουν ότι οι παρεμβάσεις τους θα συνεχιστούν στο άμεσο μέλλον και «όπως προαναγγείλαμε θα εμπλουτιστούν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.