Στην διαθεση των συμπολιτων μας ο Συλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ»

16 οι έως τώρα διαμένοντες στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου – Μεγάλη η κινητοποίηση για την ασφαλή διαμονή και μεταφορά αναπήρων και ηλικιωμένων ανθρώπων

Μεγάλη είναι από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πολλαπλών μετώπων της πυρκαγιάς σε Ροδόπη και Έβρο και των μελών του Συλλόγου Ατόμων με Κινητική Βλάβη και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ».

Τα μέλη του Συλλόγου με νέο τους κάλεσμα σήμερα ενημερώνουν για τους τρόπους επικοινωνίας μαζί τους σε περίπτωση ανάγκης τόσο σε ότι αφορά την μεταφορά όσο και την ασφαλή διανομή πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Καθώς η περιοχή της Θράκης μας βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση λόγω των πυρκαγιών, ο Σύλλογος μας έχει κινητοποιηθεί με σκοπό την ασφαλή διαμονή και μεταφορά αναπήρων, ηλικιωμένων και κινητικά εμποδιζομένων ανθρώπων.

16 άτομα εκ των οποίων ένα μικρό παιδί έχουν διαμείνει έστω κι ένα βράδυ στις εγκαταστάσεις του «Περπατώ» στην Κομοτηνή.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν έρθει προληπτικά αποφεύγοντας τον κίνδυνο της πυρκαγιάς και κατόπιν ενημέρωσης του 112 σε Σάπες, Δίκελλα, Γρατινή, Συκορράχη , Χαμηλό, Βέλκιο, Αρσάκειο και Ίασμο.

Σε περίπτωση που είστε ανάπηρος, αντιμετωπίζετε κάποια κινητική δυσκολία ή γνωρίζετε κάποιον που χρειάζεται να τον βοηθήσουμε παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στο 6997146047.

Ενημερωνόμαστε παράλληλα από κοινωνικές υπηρεσίες, αστυνομία, πυροσβεστική και πάρα πολλούς εθελοντές που μας συγκινούν με την δράση τους.

Σύσσωμο το προσωπικό μας, μέλη της διοίκησης καθώς και εθελοντές κι εθελόντριες συμβάλλουν σε αυτήν την κινητοποίηση, ενώ παράλληλα τα δύο οχήματα του «Περπατώ» συν δύο αναπηρικά Ι.Χ. είναι σε ετοιμότητα για την μεταφορά ανθρώπων που το χρειάζονται.

Ελπίζουμε να μη χρειαστεί περαιτέρω κινητοποίηση και να είμαστε όλοι κι όλες ασφαλείς από τον κίνδυνο.

Η φωτιά δεν θα νικήσει την φλόγα μας.

Info:

Οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» βρίσκονται στο Τέρμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας όπισθεν του Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.