Στην απεργια της 9ης Νοεμβριου συμμετεχει ο Ενιαιος Συλλογος Δημοτικων Υπαλληλων Ροδοπης

«Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα συμμετέχει ο Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων θα γίνει στην κεντρική Πλατεία Κομοτηνής (πλατεία Ειρήνης), στις 11.00 π.μ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία στην οποία είναι ενταγμένος ο Σύλλογος της Ροδόπης «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 12 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφρασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός πάγωσε η διετία 2016-2017 για μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Και αυτά είναι μόνο λίγα από τα μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που μας στέρησαν την αξιοπρέπεια και μια ζωή με όνειρα».

Παράλληλα στρέφει τα βέλη της κατά της κυβέρνησης της ΝΔ επισημαίνοντας πως «τρία χρόνια τώρα όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1-1-2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπαίζει τους δημοσίους υπαλλήλους και παραπλανεί συνειδητά την Ελληνική Κοινωνία».

«Σήμερα, με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας και την σύνταξη μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες» αναφέρει κλείνοντας η ΠΟΕ ΟΤΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.