Στην αντεπιθεση η ΔΗ.ΣΥ.Ε για τα καταγγελλομενα σε βαρος του Π. Μαγαλιου

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες, το βόλεμα και το να μην πηγαίνουν στην εργασία τους»

Στην αντεπίθεση περνά η Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής μετά την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης που καταφερόταν εναντίον του προέδρου κ. Παντελή Μαγκαλιού και δημοσιεύσαμε στο από 12 Μαρτίου φύλλο της εφημερίδας μας. Στη δική της ανακοίνωση η ΔΗ.ΣΥ.Ε τονίζει πως τα καταγγελλόμενα στην επίμαχη ανακοίνωση είναι «όλα αναληθή» και πως «οι συνάδελφοι της Αριστερής Συνδικαλιστικής Παρέμβασης δεν έχουν καμία σχέση με τον συνδικαλισμό, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες, το βόλεμα και το να μην πηγαίνουν στην εργασία τους». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας μία ανακοίνωση από την παράταξη «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής που πολιτικά πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Επειδή πρέπει να λάμψει η αλήθεια σχετικά με όλα όσα καταγγέλλονται με αυτή την ανακοίνωση απαντάμε ότι όλα είναι αναληθή.
 
Οι συνάδελφοι της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης που μας κατηγορούν ότι αλλάξαμε όνομα και από ΠΑΣΚΕ γίναμε ανεξάρτητοι, ας μη κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους αφού και οι ίδιοι είναι πρώην μέλη της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί μυρίστηκαν εξουσία και βόλεμα.
 
Λένε ότι η παράταξή τους δημιουργήθηκε με πρωταρχικό σκοπό την αλλαγή πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικότερα στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής αλλά η αλήθεια είναι άλλη. Ας μας πούνε πόσοι συνταξιούχοι-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου ψήφισαν σε εκλογές ανάδειξης Δ.Σ. στο τελευταίο σωματείο που φτιάχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση.
 
Λένε ότι λουφάξαμε το τελευταίο διάστημα γιατί έχουμε χάσει τα πολιτικά και άλλα ερείσματά μας, η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει γιατί εμείς είμαστε πάντα μπροστάρηδες και παρόντες σε όλες τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων. Ας μας πουν όμως αυτοί γιατί δεν εμφανίστηκαν στις δύο τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις να μιλήσουν στους εργαζόμενους της Ροδόπης για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και για όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Δεν τόλμησαν ούτε καν να πάρουν τον λόγο να απευθύνουν ένα χαιρετισμό. Μήπως γιατί φοβήθηκαν τις αντιδράσεις; Απεργιακές κινητοποιήσεις όπου η παρουσία και η συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις στο Εργατικό Κέντρο ήταν συγκλονιστική.
 
Λένε ότι ακούγανε από τους παλαιότερους ότι το Εργατικό Κέντρο και ο Πρόεδρος του έχουν μεγάλη αδυναμία στις δικαστικές αίθουσες, αλλά η αλήθεια ότι ακούγανε και άλλα σχόλια για τα οποία τηρούν σιγήν ιχθύος. Πράγματι το Εργατικό Κέντρο ταλανίστηκε πολλά χρόνια από δικαστικές διαμάχες που ξεκίνησαν όταν Πρόεδρος ήταν ο συνάδελφος Αθανασιάδης και Γενικός Γραμματέας ο συνάδελφος Γλερίδης. Ο σημερινός Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου συνάδελφος Μαγαλιός ουδέποτε ήταν κατηγορούμενος σε καμία δίκη που έγινε για το Εργατικό Κέντρο αφού έχει απαλλαχθεί με βούλευμα γιατί δεν ήταν μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που υλοποίησε το πρόγραμμα για το οποίο βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες το Εργατικό Κέντρο. Τα άλλα λοιπόν για τα οποία δεν μιλάνε ενώ τα γνωρίζουνε είναι ότι επί προεδρίας Μαγαλιού έγιναν οι Εργατικές Κατοικίες στη Κομοτηνή (σύνολο 360),ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Εργατικής Εστίας, η ανακαίνιση του Εργατικού Κέντρου και της αίθουσας του Πολιτιστικού Κυττάρου (πρώην REX), καθώς και η καθημερινή παρουσία στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς σε όλη την Ροδόπη.
 
Όταν αναλάβαμε την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου η δύναμή του ήταν δεκαπέντε σωματεία και φτάσαμε να έχουμε σαράντα εννέα σωματεία με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να προέρχεται απόν τους εργαζόμενους της ΒΙ.ΠΕ..
 
Λένε ότι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πήγε ως μάρτυρας σε δικαστήριο σε διαμάχη εργαζόμενου και εργοδότη, υπερασπίζοντας τον εργοδότη, όμως και για αυτό η αλήθεια είναι άλλη. Ο Πρόεδρος παραβρέθηκε στο δικαστήριο σαν μάρτυρας, στη διαμάχη μεταξύ δύο εργοδοτών-συνεταίρων και όχι μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου όπως αυτοί παρουσίασαν τον ένα από του δύο αντίδικους. Εξάλλου και το δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση αποδεχόμενο ότι πρόκειται για διαμάχη μεταξύ δύο συνεταίρων. Συνεπώς ο Πρόεδρος δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για αυτή την πράξη του, εξάλλου το συγκεκριμένο θέμα εξαντλήθηκε κατά την συζήτησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο.
 
Μας κατηγορούν για διάλυση και απαξίωση του Εργατικού Κέντρου όμως και σε αυτό η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Αρχικά τους διαψεύδουν οι εργαζόμενοι αφού στις τελευταίες εκλογές που έγιναν τον Φεβρουάριο για την ανάδειξη αντιπροσώπου στη ΓΣΕΕ ανάδειξαν την παράταξή μας πρώτη δύναμη με 70%. Η διάλυση και η απαξίωση του Εργατικού Κέντρου όμως οφείλεται κυρίως στη στάση τους και τα παιχνίδια που παίζουν τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησαν όλα από τις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στο Εργατικό Κέντρο το 2014. Τότε που η Αριστερή Συνδικαλιστική Παρέμβαση πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου τάξανε «λαγούς με πετραχήλια». Όπως ότι οι εργαζόμενοι του Εργατικού Κέντρου θα μπορούν να εργάζονται 6 ώρες την ημέρα και να αμείβονται για 8ωρο, με αποτέλεσμα με τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές ξεμυαλίστηκαν οι εργαζόμενοι του Εργατικού Κέντρου και έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες του Εργατικού Κέντρου. Ακόμη και οι κατηγορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δια του τύπου εκτοξεύτηκαν με την δική τους κάλυψη και ανοχή. Γιατί έτσι τους βολεύει και έχουν επενδύσει στη διάλυση του Εργατικού Κέντρου.
 
Να τους θυμίσουμε την επίσκεψη προεκλογικά κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του υποψήφιου βουλευτή και του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη; Όπου ενώ περιμέναμε να μιλήσουμε για το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, την ανεργία και την αποβιομηχάνιση το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τι γίνετε με την εργαζόμενη του Εργατικού Κέντρου που είναι μέλος του κόμματος τους κατά δήλωσή τους. Έτσι η υπομονή μας εξαντλήθηκε με τις ψεύτικες κατηγορίες που εκτοξεύονταν διαρκώς και οι προσπάθειες που έγιναν για να εκτονωθεί η κατάσταση δεν απέδωσαν. Οπότε έσχατο μέσο ήταν η υποβολή προσωπικής μήνυσης από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου προς την εργαζόμενη του Εργατικού Κέντρου και αφού είχε αποσυρθεί η πρόταση μας προς το Δ.Σ. για την υποβολή μήνυσης και από το Εργατικό Κέντρο και όχι επειδή την απέρριψαν οι άλλες παρατάξεις στο Δ.Σ..
 
Επειδή ακριβώς η κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής όντως δεν πάει άλλο και αυτό οφείλεται στις πράξεις και την στάση την δικιά τους (να τους θυμίσουμε ότι με δικιά τους ευθύνη στην DIAXON υπάρχει απόφαση για μη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις για να μη χάσουν το BONUS) τότε να μην διερωτώνται γιατί δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις αφού βλέπουν τέτοιες αποφάσεις και πρακτικές από αυτούς που διακηρύττουν ότι πρωταρχικός τους σκοπός είναι η αλλαγή πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος.
 
Οι συνάδελφοι της Αριστερής Συνδικαλιστικής Παρέμβασης δεν έχουν καμία σχέση με τον συνδικαλισμό, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες, το βόλεμα και το να μην πηγαίνουν στην εργασία τους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.