Στην Αλεξανδρουπολη οι Τζεφρι Παιατ και Νικος Παναγιωτοπουλος

Ο Αμερικανός Πρέσβης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επιθεωρήσουν τις προετοιμασίες στο πλαίσιο της άσκησης DEFENDER Europe 2021


Στην Αλεξανδρούπολη κατέφθασαν πριν από λίγο, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Βρετανίας, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την άσκηση DEFENDER Europe 2021.

Ο Αμερικανός Πρέσβης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας περιηγήθηκαν στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης, επιθεωρώντας τις προετοιμασίες που γίνονται στο χώρο για την προώθηση εξοπλισμού και υλικού στις δυνάμεις οι οποίες μετέχουν στην άσκηση DEFENDER Europe 2021.

Τους υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος, οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, κ.κ. Χαράλαμπος Λαλούσης και Κωνσταντίνος Φλώρος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Γιάννης Ζαμπούκης  και βουλευτές του Έβρου.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη από την Τετάρτη το πρωί στο λιμάνι κατέφθασε το το Αμερικάνικο φορτηγό πλοίο, “LIBERTY PROMISE” φορτωμένο με κοντέινερ γεμάτα με στρατιωτικό υλικό και οχήματα, τα οποία αναμένεται να λάβουν μέρος σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.