Στην Αγροτοδιατροφικη Συμπραξη της ΑΜΘ θα συμμετασχει ο Δημος Κομοτηνης

Θέλοντας να συμμετάσχει στην προσπάθεια να δοθεί ώθηση στον αγροτοδιατροφικό τομέα

Την συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής, με μία μερίδα, αξίας 500 ευρώ, στην Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη που συστήνεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ με στόχο να δώσει ώθηση τόσο στον πρωτογενή, αλλά και στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα στην περιοχή μας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Στη σύμβαση μπορούν να συμμετάσχουν συλλογικοί Φορείς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων του Πρωτογενούς τομέα, της Βιομηχανίας – Βιοτεχνίας μεταποίησης, ΑΕΙ, Ερευνητικά κέντρα, Επιμελητήρια, Δήμοι, Αναπτυξιακές Εταιρίες, Μαζική Εστίαση, Τουρισμός, με την Περιφέρεια ΑΜΘ να μετέχει με ένα ποσοστό λίγο λιγότερο από το 50%.

Τα Μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, όπως ο Δήμος Κομοτηνής, θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής  στο σχεδιασμό της στρατηγικής,  στη λήψη των αποφάσεων,  στην κατά προτεραιότητα συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά Προγράμματα, καθώς και σε πολλές άλλες δράσεις.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, στην Σύμπραξη θα μπουν όλοι οι φορείς της περιοχής, και θα ήταν καλό να συμμετάσχει και ο Δήμος, ώστε να στηρίξει με τη σειρά του να αναπτυχθεί ο πρωτογενής, και όχι μόνο, τομέας, στηρίζοντας και τοπικούς συλλόγους και φορείς που συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίζει κατά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.