Στη Βουλη των Ελληνων 102 μαθητες του 1ου Γυμνασιου Κομοτηνης

Στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος που εκπονεί για τα σχολεία όλης της χώρας το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Για την Αθήνα αναχώρησαν χθες, 102 μαθητές του 1ου Γυμνασίου της Κομοτηνής, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής για να επισκεφθούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Πρόκειται για προγραμματισμένη εκδρομή η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος που εκπονεί το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα σχολεία της χώρας, να επισκεφθούν εφόσον το επιθυμούν την Βουλή, να παρακολουθήσουν συνεδριάσεις να περιηγηθούν στο κτίριο και το μουσείο. 

Μαίρη Κοσμίδου «Μία εκπαιδευτική εκδρομή δεν είναι μόνο το πώς θα πάμε και το τι θα δούμε εκεί που θα πάμε, είναι και η όλη διεργασία» 

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, όπως διαβεβαίωσε μιλώντας τον «ΠτΘ» και η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, το 1ο Γυμνάσιο έκανε όλη την απαραίτητη διαδικασία προ τριμήνου, όπως έπρεπε, και με τις εγκρίσεις τόσο των κηδεμόνων όσο και με την έγκριση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ροδόπης που είναι η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία, εφόσον πληρούνται όλες οι προδιαγραφές, η εκδρομή πραγματοποιήθηκε.
 
Όπως έκανε σαφές η κ. Κοσμίδου, «η διευθύντρια και οι συνοδοί καθηγητές, επικοινώνησαν για την επικαιροποίηση των υπεύθυνων δηλώσεων των γονιών, των μαθητών που συμμετέχουν στην εκδρομή, ενώ οι συνοδοί καθηγητές που όλες αυτές τις ημέρες που τα σχολεία ήταν κλειστά, βρίσκονταν στο σχολείο ώστε να ετοιμάσουν την εκδρομή, είχαν κάνει την απαραίτητη προετοιμασία, σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και την τροχαία, ούτως ώστε να διασφαλίσουν την ασφαλή μεταφορά των παιδιών και το νομότυπο της εκδρομής».
 
Η κ. Κοσμίδου προέβη στις διευκρινίσεις αυτές, καθώς όπως επισήμανε «ίσως φανεί παράδοξο σε κάποιους πως με κλειστά τα σχολεία, ένα σχολείο πάει εκδρομή», διευκρινίζοντας ωστόσο πως «τα σχολεία ήταν κλειστά γιατί δεν θα μπορούσε να είναι ασφαλής η φοίτηση των παιδιών εντός της σχολικής αυλής και εντός των σχολικών κτιρίων. Η βούληση και η θέληση των γονέων ήταν τα παιδιά να πραγματοποιήσουν κανονικά την εκδρομή τους και έχουν ληφθεί όλοι εκείνοι οι τρόποι ώστε να είναι ασφαλής στη μετάβασή τους».
 
«Ελπίζουμε ότι τα παιδιά θα πάνε και θα γυρίσουν με ασφάλεια και θα πάρουν το μέγιστο από αυτή την εκδρομή» συνέχισε η ίδια, τονίζοντας πως «μία εκπαιδευτική εκδρομή δεν είναι μόνο το πώς θα πάμε και το τι θα δούμε εκεί που θα πάμε, είναι και η όλη διεργασία. Οι ευθύνες που αναλαμβάνουν και οι μαθητές, τα εφόδια που δίνει σε ό,τι αφορά τον ομαδικό τρόπο σκέψης και φυσικά την ενεργή συμμετοχή τους σε όλη τη διαδικασία. Είναι όλο αυτό το διδακτικό “πακέτο”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.