Στη Θρακη ο Τουρκος Υπουργος Ευρωπαικων Υποθεσεων

Με αφορμή το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ

Στην Κομοτηνή, βρέθηκε την Παρασκευή, ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Βολκάν Μποζκίρ, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του πρώην βουλευτή της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ.
 
«Είστε η πιο στέρεα και ισχυρή γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Η ενίσχυση αυτής της γέφυρας θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών» τόνισε ο κ. Μποζκίρ από την Κομοτηνή, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους και μέλη της μειονότητας στην περιοχή. Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, ευχήθηκε εξάλλου να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως η Τουρκία είναι σε θέση να βοηθήσει, εφόσον κάτι τέτοιο της ζητηθεί.
 
Ο κ. Μποζκίρ παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στον τάφο του Α. Σαδίκ, στην οποία κάθε χρόνο δίνουν το παρόν υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης. Στο μουσουλμανικό νεκροταφείο, το απόγευμα της Παρασκευής, βρέθηκαν επίσης μέλη της οικογένειας Σαδίκ, παράγοντες της μειονότητας και αρκετός κόσμος.
 
Ο Τούρκος αξιωματούχος, στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στη Θράκη επισκέφθηκε και την Ξάνθη. Το πρόγραμμα του περιελάμβανε επισκέψεις στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας, στους μη αναγνωρισμένους από το ελληνικό κράτος «εκλεγμένους μουφτήδες» Κομοτηνής και Ξάνθης όπως και στους κατηργημένους συλλόγους της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.