Στη Θεσσαλονικη το 25ο Παγκοσμιο Συνεδριο της Νοσου Αλτζχαιμερ

Μεγάλο ιατρικό και δημοσιογραφικό γεγονός αποτελεί για την Ελλάδα γενικότερα και ειδικότερα για την Θεσσαλονίκη η διεξαγωγή του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Νόσου Αλτζχάιμερ στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 1500 σύνεδροι ( Αμερική, Καναδά, Ινδίες, Ασία, Αυστραλία, Ευρώπη) και διακεκριμένοι επιστήμονες από ομοσπονδίες 77 εθνικών εταιριών από όλο τον κόσμο.

 

Το 25ουΠαγκόσμιο Συνέδριο συνδιοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer με την Alzheimer’s Disease International (ADI) από τις 10-13 Μαρτίου, 2010 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305-307.

 

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Μάγδα Τσολάκη, εκτιμάται ότι οι ασθενείς με άνοια ανέρχονται σε 30 εκατομμύρια παγκοσμίως, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 100 εκατομμύρια το 2050. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 150.000 ασθενείς με άνοια, στην Ευρώπη 10.000.000 και 35.000000 παγκοσμίως.

 

Οι αριθμοί αυτοί θα τριπλασιαστούν μέχρι το 2050, λόγω της συνεχούς αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης.

 

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες από τον χώρο της Νόσου Alzheimer και η έμφαση θα δοθεί

 

-στις τελευταίες θεραπευτικές εξελίξεις (που δεν αφορούν μόνο την φαρμακευτική αγωγή)

-στις προσπάθειες για έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της Νόσου Alzheimer και – -στις πρακτικές περίθαλψης της άνοιας, όπως η της κατ΄οίκον περίθαλψη.
 

Επιπρόσθετα, τόνισε η κ. Τσολάκη, επειδή όλο και περισσότερες χώρες καταφέρνουν επιτυχώς να κάνουν την ΑΝΟΙΑ ζήτημα αιχμής στις κυβερνήσεις τους και στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, ένα μέρος του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένο σ’ αυτές τις επιτυχίες- όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη εθνικών στρατηγικών σχεδίων για την άνοια και την Νόσο Alzheimer στην Γαλλία, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα καθώς και η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Alzheimer, η οποία συντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να διερευνήσουν τρόπους ενίσχυσης αυτών των προσπαθειών, ώστε να γίνει η άνοια μια διεθνής προτεραιότητα υγείας» κατέληξε η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Μάγδα Τσολάκη.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.