«Στη Ροδοπη επαναχρησιμοποιουμε»: Καμπανια ενημερωσης και ευαισθητοποιησης για το περιβαλλον απο την ΠΕ Ροδοπης

Έγιναν ομιλίες και παρουσιάσεις σε 17 σχολικές μονάδες του νομού

Ομιλίες, παρουσιάσεις και διανομή προωθητικού υλικού σε 17 σχολικές μονάδες της Ροδόπης, περιλάμβανε η «Δράση για το Περιβάλλον-Προώθηση της Ανακύκλωσης» που διοργάνωσε η ΠΑΜΘ – Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και την υποστήριξη του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης ΣΑΝΚΕ ΜΕΠΕ. Με τη Δράση για το Περιβάλλον η ΠΕ Ροδόπης, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (18-26/11/2023), ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Η Δράση με κεντρικό μήνυμα «στη Ροδόπη επαναχρησιμοποιούμε» εξελίχθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε σε  σχολικές μονάδες της Κομοτηνής,  κατά τις 26-28 Σεπτεμβρίου, με ομιλήτρια την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Γεωργία Υφαντίδου. Η δεύτερη περίοδος των δράσεων υλοποιήθηκε από τις 18 έως 26 Νοεμβρίου 2023, σε σχολεία των οικισμών της Ροδόπης με ομιλητές τους Φώτη Τσάγκα, μηχανικό περιβάλλοντος στέλεχος της ΔΙΑΑΜΑΘ και Θεοδοσία Δραγουμάνη, περιβαλλοντολόγο, στέλεχος του Τμήματος Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Βασικός στόχος της ενημερωτικής καμπάνιας ήταν η προβολή της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και των καλών πρακτικών υπό το πρίσμα της ανάγκης για την μείωση αποβλήτων. Οι παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας αφορούσαν στο επίκαιρο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, με ιδιαίτερη  έμφαση στην ανάγκη για την ανακύκλωση των αποβλήτων με την χωριστή διαχείριση των διαφόρων ρευμάτων τους.

Σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη διοργάνωση, διανεμήθηκαν τσάντες από ανακυκλωμένο βαμβάκι και μπλούζες με το μήνυμα της εκστρατείας.

Σε δήλωσή του με αφορμή τη διοργάνωση ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η δράση “Στη Ροδόπη Επαναχρησιμοποιούμε” ανέπτυξε ομιλίες και παρουσιάσεις σε 17 σχολικές μονάδες, προωθώντας την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Με δύο φάσεις και κεντρικό μήνυμα το “Στη Ροδόπη Επαναχρησιμοποιούμε”, ενισχύσαμε τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων. Με την ενημερωτική καμπάνια εστιάσαμε στη σημασία της ανακύκλωσης και των καλών πρακτικών για τη μείωση των αποβλήτων, διανέμοντας ανακυκλωμένες τσάντες και μπλούζες. Η στήριξη του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης ΣΑΝΚΕ ΜΕΠΕ και η συνεργασία με την τοπική εκπαίδευση αντανακλούν τη δέσμευση για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο περιβάλλον στη Ροδόπη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.