Στη μαχη των πανελληνιων 975 μαθητες απο τη Ροδοπη

Μια κρίσιμη περίοδος για την επαγγελματική σταδιοδρομία και το μέλλον δεκάδων χιλιάδων νέων ανά τη χώρα ξεκινάει από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου. Πρόκειται για την πρώτη ημέρα των Πανελληνίων εξετάσεων του 2012, ημέρα κατά την οποία οι μαθητές θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Η χρονική σύμπτωση της εξεταστικής περιόδου με τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 17ης Ιουνίου, ελάχιστα αναμένεται να επηρεάσει το πρόγραμμα των εξετάσεων. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην αναβολή των εξετάσεων μαθημάτων που ήταν προγραμματισμένα για τις 16 και 18 Ιουνίου, μαθημάτων των πανελληνίων, αλλά και ενδοσχολικών. Ο λόγος προφανής, βέβαια, δεδομένου ότι ακόμα κι αν κάποια σχολική μονάδα δεν έχει οριστεί ως εξεταστικό κέντρο, το πρωτεύον είναι να διευκολυνθούν όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία, ώστε να μπορούν να ασκήσουν κανονικά το εκλογικό τους δικαίωμα. Τα μαθήματα αυτά θα εξεταστούν μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οκτώ τα εξεταστικά κέντρα στο νομό Ροδόπης

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα εξεταστικά κέντρα της Ροδόπης, όπως διαβεβαιώνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Θεόδωρος Μούχτσης, ενώ παράλληλα έχουν οριστεί οι επιτηρητές, που θα μετέχουν της εξεταστικής διαδικασίας. Συνολικά τα εξεταστικά κέντρα στο νομό μας ανέρχονται σε 8 και συγκεκριμένα το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, το 1ο, το 2ο και το 3ο Λύκειο, το 1ο ΕΠΑΛ και τα Λύκειο Ιάσμου, Ξυλαγανής, Σαπών. Αυτά θα φιλοξενήσουν στις αίθουσές τους 975 μαθητές συνολικά- 764 από Λύκεια και 211 από ΕΠΑΛ-που θα διεκδικήσουν μια θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Παράταση μέχρι τις 22 Ιουνίου για την παραλαβή του κωδικού ασφαλείας

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις 2012 καλούνται να παραλάβουν έναν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, που θα τους επιτρέψει να επεξεργαστούν και αργότερα να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν. Μετά από την παράταση, που αποφασίστηκε, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στα σχολεία τους και να παραλαμβάνουν τον κωδικό μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουνίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.