Στη Λαρισα ο Συλλογος Καρκινοπαθων Ροδοπης Δυναμη Ψυχης

Για την επιστημονική διημερίδα της ΕΛΛΟΚ για τις Αιματολογικές Κακοήθειες «Προς μία νέα εποχή διάγνωσης και θεραπείας»

Στην επιστημονική διημερίδα της ΕΛΛΟΚ για τις Αιματολογικές Κακοήθειες «Προς μία νέα εποχή διάγνωσης και θεραπείας» που ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με επιτυχία βρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής».

Έμπειροι επιστήμονες παρουσίασαν τις συχνότερες μορφές αιματολογικών κακοηθειών, καθώς και τις νεότερες διαθέσιμες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους, που συμβάλλουν στην έγκυρη διάγνωση και στη βελτίωση της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Εστίαση δόθηκε στις ιδιαιτερότητες των αιματολογικών κακοηθειών στην παιδική και την εφηβική ηλικία, αλλά και στις πολιτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών και τις ελλείψεις στην παρεχόμενη περίθαλψη και φροντίδα.

Στη στρογγυλή τράπεζα που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της Διημερίδας, ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες μοιράστηκαν την εμπειρία τους και τόνισαν τη σημασία της υποστήριξης νεοδιαγνωσθέντων ασθενών, τόσο από ειδικούς ψυχικής υγείας, όσο και από συνασθενείς τους.

Τα μέλη του Συλλόγου ευχαριστούν τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας για την φιλοξενία και ιδιαίτερα την πρόεδρο Ιωάννα Καραβανά στην υπέροχη πόλη της Λάρισας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.