Στη Γαλλια για την κλιματικη αλλαγη μαθητες και καθηγητες του ΓΕΛΔΕ Σαπων

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus+ KA2” με θέμα “The climate change in the digital era”

Στο Ville La Grand της Γαλλίας βρίσκεται από έως το προσεχές Σάββατο 8 Οκτωβρίου 12μελής αποστολή του ΓΕΛΔΕ Σαπών στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus+ KA2” με θέμα “The climate change in the digital era”.

Πρόκειται για την 3η συνάντηση μαθητών και μαθητριών των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα σχολείων, από τις Σάπες, το Stord της Νορβηγίας, το Ville La Grand της Γαλλίας και το Islami της Φιλανδίας,  η οποία κατά την πρώτη ημέρα άφιξης των μαθητών και των μαθητριών στην Γαλλία ξεκίνησε με την επικαιροποίηση και τον απολογισμό των όσων είχαν αποφασιστεί στις δύο προηγούμενες συναντήσεις.

Ειδικότερα χωρίστηκαν σε 10 μεικτές ομάδες, αποτελούμενες από μαθητές κάθε χώρας, και δημιούργησαν τον «χάρτη» της κλιματικής αλλαγής, συνθέτοντας κάρτες σε κολάζ που εξηγεί τον ορισμό και τις αιτίες εμφάνισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής-κρίσης, καθώς και τις συνέπειες της στην ανθρώπινη δραστηριότητα και την φύση.

Σε αυτή την συνάντηση οι μαθητές θα προσπαθήσουν να καταθέσουν λύσεις αντιμετώπισης του φαινομένου και τι θα πρέπει να κάνει ο καθένας προσωπικά καταρχήν, αλλά και οι φορείς είτε είναι Κυβερνήσεις, Δήμοι, Εργοστάσια και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες που επιβαρύνουν το περιβάλλον και ενισχύουν το φαινόμενο αυτό.

Το ΓΕΛΔΕ Σαπών αποτελεί και τον διοργανωτή του συγκεκριμένου προγράμματος γεγονός που δίνει προστιθέμενη αξία στην περιοχή των Σαπών, αλλά και της Ροδόπης γενικότερα.  Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες αναμένεται να παράξουν σένσορες οι οποίοι θα συνδεθούν στο παγκόσμιο σύστημα καταγραφής μικροσωματιδίων και μετεωρολογικών στοιχείων όπως και application σε σχέση με αυτό το θέμα το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα κάθε σχολικής μονάδας, ώστε να μπορούν να το «κατεβάσουν» όσοι θέλουν για να έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.