Στη δικαιοσυνη προσφευγουν δικηγοροι για τη ρητρα αναπροσαρμογης

Απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγουν οι δικηγόροι για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Την απόφαση έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Τετάρτη 13 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε ανακοίνωση της η Ολομέλεια επισημαίνει σχετικά πως «Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα κύμα διαρκών ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες , που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα, ακόμη και κίνδυνο επιβίωσης, σε πολλούς συμπολίτες και συναδέλφους μας.

Οι τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα κοινωνικό αγαθό, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, αποτελούν το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα , που ταλανίζει το σύνολο των πολιτών και εκτροχιάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να μείνει απαθές μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα. Το οφείλει στην ελληνική κοινωνία και στους συναδέλφους».

Στα πλαίσια αυτά, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε αφενός να προσφύγει δικαστικά κατά της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής αφετέρου να διοργανώσει εκδήλωση πανελλαδικής εμβέλειας, με τη συμμετοχή ειδικών νομικών επιστημόνων, προκειμένου να αναδειχθούν τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητα ή μη της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.