Στη Διευθυνση Αστυνομιας Ροδοπης το ΔΣ της Ενωσης Αξιωματικων ΕΛΑΣ ΑΜΘ

Στο «τραπέζι» τα προβλήματα της Αστυνομική Διεύθυνσης Ροδόπης

Συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας ΑΜΘ, υποστράτηγο κ. Νικόλαο Μενεξίδη είχε την Παρασκευή το ΔΣ της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ. Είχε προηγηθεί τακτική συνεδρίασης του ΔΣ στο αστυνομικό μέγαρο Κομοτηνής.   Το ΔΣ της Ένωσης έθεσε υπόψη του κ. Μενεξίδη τα κυριότερα υπηρεσιακά προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες και τα μέλη της αυτή τη περίοδο. Ο Γενικός Διευθυντής έδωσε άμεσα λύσεις σε ορισμένα τεθέντα ζητήματα, ενώ σε άλλα δρομολογήθηκαν διαδικασίες επίλυσης τους το άμεσο διάστημα, δίνοντας δέουσες εντολές στο Επιτελείο συνεργατών του προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Στη συνέχεια το Δ.Σ. της Ένωσής, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Αστυνομίας Ροδόπης Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη και τους λοιπούς διοικούντες Αξιωματικούς της Δ.Α Ροδόπης, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Ένωσης και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Α/Υ κ. Αναστάσιος Δραγουδάκης ενημέρωσε για τα τρέχοντα συνδικαλιστικά θέματα, το νέο μισθολόγιο, τις τελευταίες διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας, τη βαθμολογική πρόταση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α (παράλληλη επετηρίδα προς συμπλήρωση 35ετίας και δυνατότητα παραμονής στο Σώμα, επίλυση στρεβλώσεων βαθμολογίου Αξιωματικών ΤΕΜΑ, βαθμολογική ρύθμιση εξέλιξης Ανθ/μων-Υπαστ του Ν.3686/2008) καθώς και για τα συμπεράσματα της συσταθείσας αρμόδιας Επιτροπής του Α.Ε.Α.
 

Ακολούθως οι Διοικούντες Αξιωματικοί αναφέρθησαν αναλυτικά στα ειδικότερα, τοπικά υπηρεσιακά προβλήματα των υφιστάμενων υπηρεσιών της Δ.Α Ροδόπης, που σχετίζονται με ζητήματα υπηρεσιακής τους καθημερινότητας και δυσχεραίνουν κατά βάση την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών τους στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην εμπέδωση του αισθήματος τάξης και ασφάλειας των πολιτών. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα προβλήματα αυτά έχει η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού της Διεύθυνσης, τα προβλήματα ένεκα του μειονοτικού θέματος, η ανάθεση πολλαπλών-επιπρόσθετων καθηκόντων που μοιραία «γεννά» νέες υπηρεσιακές υποχρεώσεις και περαιτέρω αφαίμαξη προσωπικού των υπηρεσιών, πλέον του γεγονότος ότι σημαντική μερίδα της οργανικής της δύναμης βρίσκεται με υπηρεσιακή μετακίνηση (απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση) προκειμένου για τη στελέχωση του Επιτελείου της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. και της Σχολής Αστυφυλάκων –Τ.Δ.Α Κομοτηνής.
 
Εκ μέρους της Ένωσης, αφού υπογραμμίστηκε το σημαντικό έργο που επιτελείται με τη βοήθεια και το φιλότιμο όλων των στελεχών και του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Ροδόπης, δηλώθηκε η έμπρακτη θεσμική στήριξη ώστε να συμβάλλει με παρεμβάσεις, στην ανάδειξη και επίλυση τους. Για το σκοπό αυτό, τα θέματα αυτά καταγράφηκαν και το ΔΣ της Ένωσης δεσμεύτηκε στον σχηματισμό και υποβολή το άμεσο διάστημα ενός ειδικού Υπομνήματος προβλημάτων της Δ.Α Ροδόπης, προς την πολιτική, τη φυσική ηγεσία αλλά και τους τοπικούς φορείς της Ροδόπης, επικοινωνώντας τα θέματα αυτά στην κοινωνία, ζητώντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες θεσμικές παρεμβάσεις τους. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.