Στελιος Μιχαλακης, μεταπτυχιακος φοιτητης Νομικης Σχολης (Σπουδες Ν.Α Ευρωπης) «Το 2017 αφηνει αδιαμφισβητητα μια γλυκια γευση»

Πώς αξιολογείτε το 2017 σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και τι αναμένετε για το νέο έτος;
Το 2017 αφήνει αδιαμφισβήτητα μία γλυκιά γεύση. Όντας η πρώτη χρονιά για εμένα στην Κομοτηνή, μπορώ να πω ότι στέφθηκε με επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.
 
Καταρχήν ακαδημαϊκά, ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο τμήμα της Νομικής του Δημοκριτείου, ένα επίτευγμα που συνάντησε πολλά εμπόδια και κατανάλωσε πολύ χρόνο για να επιτευχθεί. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι απολύτως θετικές. Οι καθηγητές, τα προγράμματα διδασκαλίας και γενικότερα το επίπεδο των διαλέξεων δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από πανεπιστήμια του εξωτερικού, και μέσα στο πρώτο εξάμηνο έχω κιόλας βιώσει τα πιο ενδιαφέροντα μαθήματα τής μέχρι τώρα ακαδημαϊκής μου καριέρας. Παρ ’όλα αυτά, στο επίπεδο οργάνωσης το Τμήμα μας έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, καθώς ακόμα και τώρα, μήνες μετά την έναρξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, υπάρχουν κενά και απορίες από τους φοιτητές όσον αφορά στις ημερομηνίες διεξαγωγής μαθημάτων, τους τρόπους πληροφόρησης σχετικά με αυτά και την εκπόνηση εργασιών.
 
Σε κοινωνικό επίπεδο, έχοντας εξελιχθεί σε μία από τις παραδοσιακές φοιτητουπόλεις τις χώρας, η Κομοτηνή σε προετοιμάζει για το επόμενο στάδιο της ζωής σου τόσο επαγγελματικά, μέσω των σπουδών, όσο και κοινωνικά. Προσφέρει τα περιθώρια σε νέους ανθρώπους να εξελιχθούν, να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τους εαυτούς τους, καθώς η ευκολία με την οποία γνωρίζεις καινούργια άτομα και δημιουργείς νέες φιλίες σε αυτή την πόλη σου δίνει την ευκαιρία να ελέγξεις τα γούστα σου, τα χαρακτηριστικά που εκτιμάς σε ανθρώπους και να προσαρμόσεις αναλόγως τους κοινωνικούς σου κύκλους.
 
Τέλος, η πόλη, παρ’ ότι —δίχως αμφιβολία—   αντιμετωπίζει προβλήματα στις υποδομές της, κάποια από τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια πρόσφατα με τη μορφή πλημμυρών, διαθέτει πλεονεκτήματα που δεν συναντάς ακόμα και σε μεγαλύτερες πόλεις της χώρας που θεωρητικά τουλάχιστον απολαμβάνουν μεγαλύτερης προσοχής από τους αρμόδιους. Οι ποδηλατοδρόμοι είναι ένα χαρακτηριστικό του εκσυγχρονισμού της πόλης η οποία, από την δική μου πρόσφατη εμπειρία τουλάχιστον, είναι πολύ φιλική προς τους πεζούς. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό φέρεται να ισοσκελίζει την κατάσταση καθώς η κίνηση, όσον αφορά τα οχήματα, πολλές φορές ήταν αφόρητη και το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος φαίνεται πως έχει έρθει για να μείνει. 
 
Για να ολοκληρώσω, έχοντας το 2017 ως οδηγό και αξιοποιώντας τα μαθήματά του, μπορούμε να κάνουμε το 2018 στην πόλη μας ακόμα πιο επιτυχημένο και ευχάριστο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.