Στελεχη της Περιφερειακης Διευθυνσης Εκπαιδευσης ΑΜΘ στη Ρουμανια

Συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus για τη νευροαπόκλιση και τον κίνδυνο του σχολικού εκφοβισμού

Τις ημέρες 2 & 3 Νοεμβρίου 2023, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συμμετείχε,στο Ιάσιο της Ρουμανίας, στην εναρκτήρια συνάντηση του Σχεδίου ERASMUS+ με τίτλο: “Η Νευροαπόκλιση και ο κίνδυνος του σχολικού εκφοβισμού- NB&SB“.

Συντονιστής του σχεδίου NB&SB είναι η SuntemDiferițipentruCopiiDiferiți  (Ρουμανία), με εταίρους τη ProgettoCrescereSocietàCooperativaSociale (Ιταλία) και την Περιφερειακή  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας-Θράκης (Ελλάδα) και η διάρκεια του είναι από 1/11/2023 έως 31/10/2025.

Το σχέδιο ND&SB στοχεύει στην ενίσχυση των γνώσεων και ικανοτήτων των γονέων, τόσο νευρο-τυπικών όσο καινευρο-άτυπων παιδιών, σε θέματα πρόληψης εκφοβισμού και στην προώθηση ενός σχολικού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς. Ειδικότερα, σκοπός του σχεδίου είναιη ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών των γονέων, η δημιουργίακατάλληλου εκπαιδευτικού υλικούκαι η επιμόρφωση τουςγια αποσαφήνιση πτυχών του σχολικού εκφοβισμού, των επιπτώσεων του στην ευημερία των παιδιών και την πρόληψή του. Επιπλέον, το σχέδιο στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και προσωπικού του σχολείου, ενθαρρύνοντας ισχυρές συνεργασίες, την ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής των γονέων σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών τους και στην ανάληψη καθοριστικού ρόλου στην πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.