Σταθερα αρωγος για την κατασκευη του νεου Νοσοκομειου ο Δημος Κομοτηνης

Συνάντηση εργασίας είχαν για την έναρξη εργασιών για το νέο Νοσοκομείο στελέχη του ΙΣΝ και της ΑΒΑΞ με τον Αντιδήμαρχο Δ. Καρασταύρου και στελέχη του Δήμου

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, με στελέχη της εταιρείας και του αναδόχου να έχουν συναντήσεις και τοπικά με τους φορείς για να συζητήσουν θέματα που άπτονται της κατασκευής.

Για την συνάντηση που είχε μαζί με στελέχη του Δήμου μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής ο κ. Δημήτρης Καρασταύρου, Αντιδήμαρχος των τεχνικών έργων του δήμου Κομοτηνής.

Ο κ. Καρασταύρου συναντήθηκε με στελέχη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με δύο  στελέχη της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου AVAX, ώστε να καθορίσουν που βρίσκεται ο Δήμος Κομοτηνής στην κατασκευή των δικτύων, αλλά και να ενημερωθούν για την πορεία του νέου Νοσοκομείου, για την οποία θα γίνει επίσημη ενημέρωση από το Ίδρυμα την 1η Νοεμβρίου.

Αρχές Νοεμβρίου ξεκινούν οι εργασίες στο οικόπεδο

Η συζήτηση, σημείωσε, ήταν κυρίως τεχνική, για τα ζητήματα που υπάρχουν στο κατασκευαστικό κομμάτι, τις δυσκολίες που υπήρξαν για να ξεπεραστούν τα προβλήματα σε ό,τι αφορά τον  προϋπολογισμό  και την ανταπόκριση των εργολάβων, απότοκο της ενεργειακής κρίσης που ταλάνισε σχεδόν το σύνολο των δημόσιων έργων της χώρας.

Αφού ξεπεράστηκαν αυτές οι δυσκολίες, στις αρχές Νοεμβρίου θα γίνει το καθάρισμα και η διαμόρφωση του οικοπέδου, καθώς και η περίφραξή του, ενώ έχουν γίνει και οι προεργασίες για να τοποθετηθούν τα αντίστοιχα γραφεία του εργοταξίου στο διπλανό οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Δήμο.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικαστικές πράξεις που απαιτούνται, και απομένει η υπογραφή του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη.

Σε πολύ καλό επίπεδο η προετοιμασία

Πέραν αυτών, υπήρξαν ζητήματα με την απορροή των υδάτων, γιατί ο υδροφόρος ορίζοντας στο συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά ψηλά, κάτι που το γνωρίζουν και θα αντιμετωπίσουν με ειδική αγκύρωση προκειμένου να καταστεί στατικά επαρκές.

«Αυτό που αποκόμισα είναι ότι έχει προβλεφθεί η κάθε λεπτομέρεια για την κατασκευή αυτού του έργου» σημείωσε, και βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό στάδιο, με μια διεθνούς φήμης εταιρεία να επιβλέπει τον κατασκευαστή.

«Δεν έχω συναντήσει πιο έτοιμο και πιο ολοκληρωμένο έργο στη χώρα μας και θα τολμούσα να πω και σε  ευρωπαϊκό επίπεδο, οι προδιαγραφές που βάζουνε ξεπερνούν τις γνωστές προδιαγραφές και επιβλέψεις που έχουμε συνηθίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προχωρά στην υλοποίηση των έργων ο Δήμος

Η παραλαβή του έργου προγραμματίζεται για το τέλος του 2026, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού, με το μόνο που θα μένει να είναι η μεταφορά και μετεγκατάσταση του προσωπικού, τόσο του υφιστάμενου όσο και του επιπλέον που απαιτείται για το Νέο Νοσοκομείο.

Σε αυτό το κομμάτι υπάρχει δέσμευση της πολιτείας και αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις της υλοποίησης του έργου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από την πλευρά τους η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Δήμος Κομοτηνής υλοποιούν τα παράπλευρα έργα που  απαιτούνται, όπως η οδοποιία, η ύδρευση και η αποχέτευση, και η πολιτεία πρέπει από την πλευρά της να φροντίσει το νέο Νοσοκομείο να έχει το επαρκές προσωπικό, όχι μόνο ιατρικό και νοσηλευτικό, αλλά και βοηθητικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.