«Στασου πλαι μου» ειπε το ΚΕΘΕΑ Κιβωτος στην Κομοτηνη

Αύξηση των αιτημάτων στην περιοχή μας εν μέσω πανδημίας και lockdown

Με το σύνθημα «Στάσου πλάι μου» και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουνίου στην  Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, καλώντας σε διάλογο, συμμετοχή και επικοινωνία όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, μετά από μια μακρά περίοδο κοινωνικής απομόνωσης και περιορισμού λόγω της πανδημίας.

Το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός πραγματοποίησε δράσεις τόσο στην Ξάνθη, όσο και στην Κομοτηνή, όπου λειτουργεί το παράρτημα της Κινητής Μονάδας του Οργανισμού.

«Η δράση είναι αφιερωμένη στην αλληλεγγύη, την υποστήριξη των χρηστών και γενικά των εξαρτημένων ατόμων, σημείωσε, η Ψυχολόγος, θεραπευτικό προσωπικό στο ΚΕΘΕΑ και Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΚΕΘΕΑ Κιβωτός κ. Σεμρά Μουσταφά. Μέσω αυτών επιχείρησαν να μειώσουν τις αποστάσεις και να μεταδώσουν το μήνυμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη από  βοήθεια.

Σταθερά αυξημένα τα αιτήματα μέσα στην πανδημία

Τα αιτήματα, όλη την περίοδο της πανδημίας, είναι σταθερά αυξημένα, σημείωσε, διαπιστώνοντας πως οι άνθρωποι απομονώθηκαν, τόσο μεταξύ τους, όσο και από υπηρεσίες με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε όλη την Περιφέρεια.

Αυτό φαίνεται και από τη δειγματοληψία στα λύματα, όπου υπάρχει αύξηση αλκοόλ αλλά και συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων ουσιών από τους πολίτες, οπότε υπάρχει η ανάγκη της βοήθειας.

Η κινητή μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχει ως έδρα την Κομοτηνή με παράρτημα στην Ξάνθη, ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Φεβρουάριο και έχει σαν στόχο να βοηθήσει στη δικτύωση του έργου του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Περιφέρεια.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις δικτυώσεις μας από τον Φεβρουάριο, και είμαστε σε επαφές με μονάδες ψυχικής υγείας και υπηρεσίες» σημείωσε η κ. Σεμρά Μουσταφά, και με την άρση των περιοριστικών μέτρων, ελπίζουν πως η δραστηριότητά τους θα είναι ακόμα πιο έντονη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.