Σταση στην Κομοτηνη εκαναν οχηματα μιας αλλης εποχης

Μια προσωρινή έκθεση στήθηκε από τα μέλη του Συλλόγου Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδας

Τα βλέμματα μικρών και μεγάλων συγκέντρωσαν τα οχήματα της Στατικής Έκθεσης Οχημάτων Εποχής, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιστορικού Αυτοκινήτου Βόρειας Ελλάδας (ΣΙΑΒΕ) στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Αυτοκίνητα εποχής, και μια μοτοσικλέτα, έφτασαν στην πόλη μας το Σάββατο, με την πρώτη στάση τους να είναι οι εγκαταστάσεις της μπύρας Βεργίνα, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην κεντρική πλατεία, όπου έστησαν τα αυτοκίνητά τους για να μπορέσει να τα θαυμάσουν μικροί και μεγάλοι.

Πολλοί ήταν άλλωστε αυτοί που ήθελαν να βγάλουν μια φωτογραφία με τα αυτοκίνητα, άλλα παλιότερα και άλλα νεότερα, που σταμάτησαν στην πλατεία.

Ανάμεσα στα οχήματα βρισκόταν ένα Volvo PV 544 και ένα Mercury Comet, από τα παλιότερα που βρισκόταν εκεί, αρκετές BMW διαφόρων ηλικιών, δύο Σκαραβαίοι, ένα Ford Capri, μια Alfa Romeo GTV του ’70, και άλλα, αλλά και μια μηχανή, μια 1940 BSA.

Ο ΣΙΑΒΕ είναι ένας σύλλογος πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1997, αριθμεί 560 μέλη και υπηρετεί το ιστορικό αυτοκίνητο στη διάσωση, τη συντήρηση και την παρουσίασή του μέσα από εκδηλώσεις ώστε το κοινό να γνωρίσει την εξέλιξη του αυτοκινήτου στην πορεία των ετών.

Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν επισκέψεις σε περιοχές με χώρους ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού καθώς τα μέλη του Συλλόγου ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις κρυφές ομορφιές της πατρίδας μας αλλά και την τοπική ιστορία.

Για αυτό άλλωστε, μετά την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, τα αυτοκίνητα αναχώρησαν για το Οχυρό της Νυμφαίας, όπου οι ιδιοκτήτες τους περιηγήθηκαν στο χώρο και γνώρισαν την ιστορία του, φεύγοντας από την περιοχή μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.