Σταση αναμονης για τα κοινοχρηστα ποδηλατα απο το Δημο Κομοτηνης

Συνεχίζουν τη λειτουργία τους φέτος, σκέψεις για εκσυγχρονισμό από τη Δημοτική αρχή

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Δήμος Κομοτηνής είχε κάνει μια νέα προσπάθεια για να «επανασυστήσει» το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του, κάνοντας αλλαγές στους σταθμούς, αλλά και στο σύστημα ενοικίασής τους, ώστε να χρησιμοποιούνται τόσο από τους κατοίκους, αλλά κυρίως από τους επισκέπτες στην πόλη μας.

Βέβαια με την έξαρση ξανά του κορωνοϊού, οι επισκέπτες στην πόλη μας και στον οικισμό του Φαναρίου, όπου υπάρχει επίσης σταθμός, μειώθηκαν αρκετά, ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν «αγκάλιασαν» το σύστημα.

Στην περίπτωση των μόνιμων κατοίκων, υπάρχει αιτιολογία: όποιος αγαπάει το ποδήλατο, συνήθως έχει και ένα δικό του, οπότε δεν νιώθει την ανάγκη να χρησιμοποιήσει κάποιο του Δήμου.

Παρόλα αυτά ο Δήμος Κομοτηνής, σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη, θα συνεχίσει να διαθέτει τα ποδήλατα με το υφιστάμενο σύστημα προς το παρόν, βλέποντας και πως θα κινηθεί φέτος το καλοκαίρι με τις αλλαγές που έχουν γίνει, για να κάνει τις ανάλογες προσαρμογές αν χρειαστεί στο μέλλον.

Παράλληλα μελετούν και τρόπους εκσυγχρονισμού τόσο του συστήματος, όσο και των ίδιων των ποδηλάτων, με τα πλάνα να αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.