Σταματησε στην Κομοτηνη το «Λουνα Παρκ Ανακυκλωσης»

Μέσα από το παιχνίδι παιδιά δημοτικών σχολείων της πόλης έμαθαν για την χρησιμότητα και τις μεθόδους της ανακύκλωσης

Την ενημέρωση για την ανακύκλωση μέσα από το παιχνίδι χρησιμοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ροδόπης με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), μέσω της εκπαιδευτικής δράσης, «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των ΚΕΠ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
 
Βασικός στόχος της δράσης είναι η εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και γενικότερα η ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσω των παιδιών ως πολλαπλασιαστών, για την αξία της ανακύκλωσης των συσκευασιών.
 

Οι μαθητές των σχολείων είχαν την ευκαιρία, μέσα από τα ευφάνταστα και διαδραστικά παιχνίδια του Λούνα Παρκ, να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του μπλε κάδου, που είναι απαραίτητη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
 
Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 6 σχολικές μονάδες με 240 μαθητές και 14 εκπαιδευτικούς, με τα σχολεία να επισκέπτονται το χώρο ανά μία ώρα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανάλογη δράση και στο Δήμο Ιάσμου για τα εκεί σχολεία.
 
 

Σε όλη την Ελλάδα το Λούνα Παρκ 

Το Λούνα Παρκ ταξιδεύει αυτές τις μέρες σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, σημείωσε ο κ. Τηλέμαχος Ευαγγέλου, τονίζοντας πως τα παιδιά μαθαίνουν τι ανακυκλώνεται και τι όχι, τι είναι σκουπίδια και τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.
 
Μέσα από κλασικά παιχνίδια, όπως το φιδάκι, η μνήμη, το «ψάρεμα» τα παζλ, τα παιδιά καταλαβαίνουν τι ανακυκλώνουμε, και πώς αυτό που ανακυκλώνουμε επαναχρησιμοποιείται, σε συνδυασμό φυσικά με τα σχολεία και τους δασκάλους που θα κάνουν την αντίστοιχη ενημέρωση.
 
Τα παιδιά, σημείωσε, μέσα από το παιχνίδι  κατανοούν και μέσα από τις εικόνες μαθαίνουν ακριβώς τι ανακυκλώνεται, παροτρύνοντας και τους γονείς τους να κάνουν και εκείνοι ανακύκλωση. Στόχος είναι μέσα από τα παιδιά να παρακινηθούν οι γονείς, για να κάνουν όλοι ανακύκλωση» σημείωσε χαρακτηριστικά
 
 

Επιτυχημένη η εκδήλωση από πέρυσι 

Η δράση είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι, με πολύ μεγάλη επιτυχία, για αυτό και αποφάσισαν να την πραγματοποιήσουν και φέτος, σημείωσε ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Ιωάννης Σιγούρος, επισημαίνοντας πως αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και μέσω αυτών των οικογενειών τους σε θέματα ανακύκλωσης. «Τα παιδιά χαίρονται πάρα πολύ συμμετέχοντας σε αυτά τα παιχνίδια, και μέσα από αυτά μαθαίνουν πολλά πράγματα που αφορούν την ανακύκλωση» παρατήρησε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.