Σταδιακες οι παρεμβασεις στο πρασινο στην Πανεπιστημιουπολη

Μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην περιοχή γύρω από το ΤΕΦΑΑ, για να είναι έτοιμη για το Σεπτέμβριο και την επιστροφή των φοιτητών στην οποία ελπίζει το ΔΠΘ

Ένα βήμα πριν από την προκήρυξη του έργου δημιουργίας δικτύου μονοπατιών το Πανεπιστήμιο

Παρεμβάσεις αυτή την περίοδο αλλά και τους επόμενους μήνες, ώστε να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους φοιτητές που ελπίζουν πως οι συνθήκες θα επιστρέψουν να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων πραγματοποιεί η διοίκηση του ΔΠΘ.

Ήδη βέβαια η βλάστηση, μετά και την παρατεταμένη παύση των μαθημάτων και τους περιορισμούς στη λειτουργία των πανεπιστημίων, και τον άστατο καιρό των προηγούμενων μηνών, έχει αρχίζει να φουντώνει, για αυτό και ξεκίνησαν παρεμβάσεις από την υπηρεσία Πρασίνου.

Βέβαια αυτές γίνονται τμηματικά, μιας και η υπηρεσία πρασίνου του Πανεπιστημίου είναι και αυτή υποστελεχωμένη, σημείωσε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Φώτης Μάρης.

Για αυτό και ξεκίνησαν τις εργασίες από την πρυτανεία, στη συνέχεια πέρασαν στις Φοιτητικές Εστίες, προσπαθώντας να ελέγξουν την βλάστηση εκεί, με αναμόρφωση και του χώρου έξω από το φοιτητικό εστιατόριο και το Κεντρικό αμφιθέατρο.

Οι εργασίες θα συνεχίσουν στο κτίριο της Νομικής, και θα τελειώσουν στο κτίριο του ΤΕΦΑΑ, όπου θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις.

Ήδη σε όλη την Πανεπιστημιούπολη έχουν αντικατασταθεί όλα τα συστήματα ποτίσματος, ενώ γύρω από τα κτίρια του ΤΕΦΑΑ, πέρα από τις παρεμβάσεις κοπής χόρτων και συντήρησης του χώρου, προγραμματίζουν μια μικρή επιπλέον εργολαβία για να διανοίξουν κάποια κομμάτια και να καθαρίσουν σημεία τα οποία έχουν εντονότερο θέμα.

Ήδη άλλωστε πραγματοποιούνται εργασίες στο χώρο της εξωτερικής κερκίδας του γηπέδου, που συντηρείται. «Ελπίζουμε πως το Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι, εκτός απροόπτου, για να κάνουμε την επανεκκίνηση στην μετά Covid εποχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα βήμα πριν την προκήρυξη του δικτύου μονοπατιών

Στόχος βέβαια των πρυτανικών αρχών είναι να αλλάξει δραματικά όλη η φυσιογνωμία της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, με τη δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών με συνολικό μήκος περίπου 3.5 χιλιομέτρων το οποίο χρηματοδοτείται από το LEADER.

Η μοναδική εκκρεμότητα που υπήρχε για την προκήρυξη του έργου, σημείωσε ο κ. Μάρης, είναι μια άδεια μικρής κλίμακας, την οποία εκπόνησαν και υπέβαλαν, και ελπίζουν πως θα έχουν εντολή δημοπράτησης τις επόμενες μέρες.

Αυτή θα είναι η παρέμβαση, σημείωσε, που θα αλλάξει την εικόνα της Πανεπιστημιούπολης, και θα την κάνει φιλική προς τους φοιτητές και τους επισκέπτες της, και εκτιμά πως σύντομα θα δουν την περιοχή να αλλάζει προς το καλύτερο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.