Στα τελη Σεπτεμβρη ριχνει «αυλαια» η τουριστικη σαιζον στη Ροδοπη

Το καλοκαίρι, ημερολογιακά τουλάχιστον αποτελεί παρελθόν, αλλά ο Σεπτέμβριος εξακολουθεί να είναι μήνας διακοπών για αρκετούς τουρίστες, κυρίως από το εξωτερικό. Σε επίπεδο χώρας τα μηνύματα από τις κρατήσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες κρίνονται άκρως ενθαρρυντικά για τον φετινό Σεπτέμβριο. Παρόμοια τάση εμφανίζεται και στον νομό μας, όπου η τουριστική σαιζόν αναμένεται να λήξει στα τέλη του μήνα, αφού η επισκεψιμότητα ακόμα διαφαίνεται ζωηρή.
 
Στο ξενοδοχείο «Ίσμαρος», στην περιοχή της Μαρώνειας, οι κρατήσεις δείχνουν ότι κατά το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου θα υπάρχει σχεδόν 100% πληρότητα, ενώ μετά από μια σύντομη υποχώρηση, από τις 19 και ύστερα οι κρατήσεις επανέρχονται σε υψηλά επίπεδα. Η ανάκαμψη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τη συγκεκριμένη περίοδο παίρνουν άδειες οι βούλγαροι, που για το ξενοδοχείο «Ίσμαρος» αντιστοιχούν σε περίπου 70% των επισκεπτών, που δέχεται.  Ενισχυμένη πάντως εμφανίστηκε φέτος η επισκεψιμότητα από τις αγορές της Τουρκίας και της Ρουμανίας, ενώ αυξημένη ήταν και η παρουσία ελλήνων τουριστών, αν εξαιρεθεί η περίοδος του δημοψηφίσματος και το πρώτο διάστημα των capital controls.
 
Στην περιοχή του Φαναρίου, ζωηρή κίνηση επισκεπτών, όπως αυτή αποτυπώνεται στις κρατήσεις του ξενοδοχείου «Φανάρι», αναμένεται το προσεχές σαββατοκύριακο και το διάστημα 19 έως Σεπτεμβρίου, λόγω του αυξημένου ρεύματος από τη Βουλγαρία. Και εδώ τη «μερίδα του λέοντος» ανάμεσα στους επισκέπτες του φετινού καλοκαιριού κατέχουν οι Βούλγαροι κι έπειτα οι Τούρκοι και οι Ρουμάνοι, με τους Έλληνες να παραμένουν «είδος προς εξαφάνιση» και για την ακρίβεια να εμφανίζονται σε ένα βαθμό μόνο κατά το πρώτο μισό του Αυγούστου.
 
Με την ελπίδα λοιπόν ο καιρός να αποδειχθεί σύμμαχος, καλό… υπόλοιπο καλοκαιριού για όσους έχουν τη σχετική ευχέρεια…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.